Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-fokhagymás kenyér Gabystól

Sajtos-fokhagymás kenyér Gabystól
Sajtos-fokhagymás kenyér Gabystól
220 perc / előkészület: 10 perc sütés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Felfedeztem ismét a kenyérsütőgépemet kenyérügyileg. Rákaptam a kenyérsütésre, ha nem a sütőben sütöm (egy másik fajta kenyeret), akkor a gépben ezt. Én a dagasztólapátokat dagasztás program befejezése után (kelesztés előtt) ki szoktam szedni, a tésztát kicsit megemelve.

A szerkesztők által átjavított kk = kávéskanálnak felel meg és nem kiskanálnak. A pontos érthetőség kedvéért....

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Felvágottakhoz, bableveshez, hagyma- és egyéb levesekhez nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajt és a fokhagyma kivételével a fenti sorrendbe beletesszük a kenyérsütőgépbe a kenyér alapjait.
  2. Állítsuk be a gépet kenyérsütés programra.
  3. A dagasztási időben a figyelmeztető hangjelzésnél szórjuk a kenyértésztára a sajtot és a granulátumot.
  4. Hagyjuk a gépre a kenyérsütést. :)
  5. 80 dkg-os friss, ropogós héjú, könnyű kenyeret kapunk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 303
elküldve: 4
receptkönyvben: 57
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

sajtos kenyér fokhagymával, kenyérsütőgépben készült kenyér sajttal és fokhagymával, sajtos fokhagymás fehér kenyér

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-04-10 12:16

Szia Gabikam! Ezt tuti ki fogom probalni, csak legyen egy kis idom. Koltozkodesben vagyok, es az uj helyen meg meg kell szokni a konyhamat! Puszi, Veronika

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-04-10 14:39

Szia Veronikám:) Most már értem mi ez a nagy csend:) Remélem gyorsan birtokba veszed a konyhádat és jöhetnek az új receptjeid. A kenyér remélem nektek is ízleni fog, majd elmeséled..pusszancs Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-04-09 21:10

Dehogynem Piroskám:) Nem árt egy kis vaj, felvágott, sajt. Sokat segít azért...Pusszancs: Gabi

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-04-09 10:48

Szia Gabuci! jo, hogy rákaptál megint a kenyérsütésre! Szép, puhának néz ki :) Puszi, Tormus :)

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-04-09 11:02

Igen, nem bírtam már nézegetni a kenyereidet:))) A kovászosaidat azóta is csodálom, de az én sütőm sajnos nem alkalmas rá. 1-2 kísérlet után bánatosan de tudomásul vettem. "a hiba az én készülékemben van" ...Ezt a kenyeret szeretjük, 2 napig kitart és akkor sem szárad ki. Most gombásat készülök sütni:) Majd megmutatom:)) Pusszancs: Gab
jahh kb. 4 napja írtam 1 litániát, és le se.........:PPPP

371
tej 2 dl
víz 1.1 dl
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 50 dkg
2 kk
cukor 1 csapott ek
instant élesztő 1 kávéskanál
sajt 5 dkg
fokhagymapor 1 kk