Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kenyér Anna konyhájából

Házi kenyér Anna konyhájából
Házi kenyér Anna konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvem támadt házilag készült kenyérre, interneten keresgélve megtaláltam, és úgy döntöttem, hogy megsütöm. Édesanyám mindig süt házi kenyeret, de a kemencében, és azt gondoltam, ha neki sikerül, nekem is kell, sikerüljön. És sikerült!!!

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Összesen 3 órát kell keleszteni a kenyértésztát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük meg a vizet, felfuttatjuk az élesztőt egy kicsi vízzel és a cukorral.
  2. A lisztet megszitáljuk, a közepébe lyukat vájunk, oda beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és hagyjuk egy kicsit pihenni.
  3. A megmaradt langyos vízben elolvasztjuk a sót, és belekavarjuk az olajat is.
  4. Lassú mozdulatokkal hozzáadjuk a víz kompozíciót a liszthez, összedolgozzuk, jó 10 percig gyúrjuk, hogy egy jó ruganyos tésztánk legyen. Labda alakúra formázzuk.
  5. Egy tálat lisztezünk, beletesszük a tésztát, lefóliázzuk, és 2 óráig kelesztjük a lerben, felgyújtott villanynál, de zártan, mert segít a kelésben. Amikor a tészta kétszeresére nőtt, kivesszük a zárt lerből, és újra labda alakúra formázzuk.
  6. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rátesszük a tésztát, és visszatesszük a lerbe még egy órára kelni, még mindig zárt lerrel.
  7. Tegyünk egy edénybe vizet, és helyezzük a ler aljára azért, hogy a tészta ne száradjon ki.
  8. Egy óra elteltével egy késsel bevágjuk a kenyér tetejét négy felé, 1 cm mélyre. Kivesszük a vizet, bekapcsoljuk a lerünket, és bemelegítjük.
  9. Beállítjuk 200°-ra, és sütjük 45-50 percig. Szép aranybarnára süssük!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 966
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

AnnaML

Mióta szakács: 2014.04.01.
12 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, reggeli, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fehér kenyér, lerben sütött kenyér, kenyér házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

195
finomliszt 50 dkg
víz 3 dl
8 g
olívaolaj 50 ml
friss élesztő 12 g
cukor 15 g