r
Nosalty Logó

Házi kenyér Anna konyhájából

AnnaML
Házi kenyér Anna konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

195
Kalória
4.4g
Fehérje
33.2g
Szénhidrátok
4.6g
Zsír
30.6g
Víz
-
Koleszterin
1.2g
Rost
1.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4100.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    3127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    367.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük meg a vizet, felfuttatjuk az élesztőt egy kicsi vízzel és a cukorral.
  2. A lisztet megszitáljuk, a közepébe lyukat vájunk, oda beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és hagyjuk egy kicsit pihenni.
  3. A megmaradt langyos vízben elolvasztjuk a sót, és belekavarjuk az olajat is.
  4. Lassú mozdulatokkal hozzáadjuk a víz kompozíciót a liszthez, összedolgozzuk, jó 10 percig gyúrjuk, hogy egy jó ruganyos tésztánk legyen. Labda alakúra formázzuk.
  5. Egy tálat lisztezünk, beletesszük a tésztát, lefóliázzuk, és 2 óráig kelesztjük a lerben, felgyújtott villanynál, de zártan, mert segít a kelésben. Amikor a tészta kétszeresére nőtt, kivesszük a zárt lerből, és újra labda alakúra formázzuk.
  6. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rátesszük a tésztát, és visszatesszük a lerbe még egy órára kelni, még mindig zárt lerrel.
  7. Tegyünk egy edénybe vizet, és helyezzük a ler aljára azért, hogy a tészta ne száradjon ki.
  8. Egy óra elteltével egy késsel bevágjuk a kenyér tetejét négy felé, 1 cm mélyre. Kivesszük a vizet, bekapcsoljuk a lerünket, és bemelegítjük.
  9. Beállítjuk 200°-ra, és sütjük 45-50 percig. Szép aranybarnára süssük!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kedvem támadt házilag készült kenyérre, interneten keresgélve megtaláltam, és úgy döntöttem, hogy megsütöm. Édesanyám mindig süt házi kenyeret, de a kemencében, és azt gondoltam, ha neki sikerül, nekem is kell, sikerüljön. És sikerült!!!

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...