Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás kenyér és zsemle

Fokhagymás kenyér és zsemle
Fokhagymás kenyér és zsemle
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Költözésünk finisében vagyunk, kipakolás közben kezembe akadt egy recepteskönyv, kenyérsütőhöz való receptek vannak benne. No, nekem nincs ilyen gépem, de gondoltam, ami megsül ebben, az egészen biztosan megsül az én új, hiper-szuper sütőmben is. És megsült...nagyon finom lett, tömör, ropogós, pont, ahogy szeretem. Bár kenyérnek indult, kislányom kérésére más forma is készült, így a tésztát elfeleztem, a végeredmény egy fél kg-os kenyér, és 5 db duci zsemle lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A recept nem írja, de a sütés befejezése elôtt lekentem tejjel a tetejét. Nem áll össze könnyen így kézzel gyúrva, de a végeredmény egy szép, rugalmas, illatos tészta. A deszkát nem szükséges lisztezni, nem ragad.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a 2 tk cukorral 3 dl langyos vízben elkeverjük, meleg helyre tesszük.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sót, a margarint és a felfuttatott élesztőt. A tésztát összegyúrjuk, közben az apróra vágott fokhagymát beledolgozzuk. Letakarva, 30 percig kelesztjük.
  3. Átgyúrjuk, és tetszés szerinti formákat alakítunk, tetejüket késsel 2-3 helyen bevágjuk, tepsibe helyezzük, és hideg sütőben kezdjük sütni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 965
elküldve: 4
receptkönyvben: 114
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Aaaniii

Mióta szakács: 2011.11.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

fokhagymás bucik, házi kenyér fokhagymásan

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szityi
szityi Tue, 2014-08-26 17:59

Isteni lett! Es igazan konnyu volt elkesziteni! Koszi a receptet! :)

Leendus
Leendus Sat, 2012-04-14 12:48

Én is kipróbáltam és szinten nagyon fini lett,köszönöm :) imádom a kenyereket,kenyérféléket! Meg tudnád adni a recept könyv címet amiről írtad hogy kenyérsütőbe való receptek vannak? Bár nekem sincs ilyen gépem,de nem is feltétlen szükséges:)

Aaaniii
Aaaniii / Aaaniii Sat, 2012-04-14 14:05

Szia!
Örülök, hogy ízlett! :-)
A könyv: Alexanda kiadó, Kreatív konyha: Kenyérsütés
Nem tudom, hogy kapható-e még, évekkel ezelôtt kaptam ajándékba.

Lobita
Lobita Wed, 2012-03-07 11:53

Hello.Megnéztem a receptet és ki fogom próbálni e hétvégén.Köszi az ajánlást.Üdv,Lobita

Lobita
Lobita Wed, 2012-03-07 09:38

Szia Aaanii.Tegnap este megsütöttem a kenyeret és isteni lett.Köszi a receptet,páromnak nagyon ízlett(spanyol)így azt hiszem nem ez az utolsó alkalom hogy beinditom a sütöt kenyérsütés miatt.Ah,életemben elöször sütöttem kenyeret.Mégegyszer köszi.Lobita

Aaaniii
Aaaniii / Aaaniii Wed, 2012-03-07 09:45

Nagyon örülök a sikerélményednek, ajánlom figyelmedbe a francia farmerkenyeret Fahéj konyhájából! :-)

737
finomliszt 70 dkg
3 tk
vaj 3 ek
cukor 2 teáskanál
friss élesztő 4 dkg
fokhagyma 4 gerezd
víz 3 dl