Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos fasírt vujutka konyhájából

Sajtos fasírt vujutka konyhájából
Sajtos fasírt vujutka konyhájából
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy műsorban láttam hasonlót még 1 éve körülbelül, de változtattam rajta, mivel számomra így jobban tetszett, és könnyebb is az elkészítése. Ha unom a hétköznapi ételeket biztos ezt készítem el, mivel a párom nem szereti a nagyon különlegeset, de ezt még ő is megeszi örömmel. A kevésbé bátrabb újítóknak is ajánlom, ugyanis nem nagyon más a végtermék, mint amit megszoktunk, ugyanakkor mégis. Szerintem így kicsit egészségesebb a fasírt, én már a sima hétköznapi fasírtot is így csinálom.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Bármilyen salátával nagyon finom, de rizs és a krumpli is illik hozzá. Ha valaki szereti, készíthet hozzá joghurtos vagy majonézes mártogatóst is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az eljárás ugyanaz, mint a sima fasírt készítésénél. A darált húst, tojást, az apróra felkockázot hagymát, zúzott fokhagymát és a fűszereket összekeverjük (kakukkfű a plusz adalék, ezt nem kell sajnálni, pláne ha szárítottat használunk) . A zsemlemorzsával összeállítjuk a masszát. Picit pihentetjük, hogy a zsemlemorzsa szépen összedagadjon a masszával.
  2. Egy tálban összekeverünk reszelt sajtot (erre a legjobb a parmezán, de legtöbbször én is csak sima trappistát vagy goudát használok) és zsemlemorzsát. Sajtot kockázunk fel a fasírtok közepébe.
  3. Vizes kézzel elkezdjük a golyók formálását úgy, hogy a massza közepébe teszünk 1 kis kocka sajtot, szépen összegyúrjuk a golyót úgy, hogy ne legyen benne hézag, ahol kifolyhat a sajt. Belehempergetjük a reszelt sajtos zsemlemorzsába, és olajjal megkent sütőpapírra tesszük.
  4.  A sütőben sütjük szép aranybarnára. (Én a végén szoktam csak rákapcsolni az alu-felül sütést, addig csak alulról süt a sütőm.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 378
elküldve: 4
receptkönyvben: 150
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

vujutka

Mióta szakács: 2012.06.03.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos fasírtgolyó, fasírt sajttal, fasírtgolyó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vikki1st
vikki1st Wed, 2014-07-16 17:08

Nagyon gusztusos a fotó alapján, legszívesebben már enném is. A héten feltétlenül kipróbálom! Külön szimpatikus, hogy sütőben sül. :-)

804
darált sertéshús 500 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
tojás 1 db
zsemlemorzsa 20 dkg
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
trappista sajt 15 dkg
olívaolaj 1 ek