r
Nosalty Logó

Sajtos fasírt vujutka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vujutka
Sajtos fasírt vujutka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 804 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2413 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 238 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2235.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 804 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.2 g

Zsír

  • Összesen
    118.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6706.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1462 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    2082 mg
  • Nátrium
    2704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    539 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 2413 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az eljárás ugyanaz, mint a sima fasírt készítésénél. A darált húst, tojást, az apróra felkockázot hagymát, zúzott fokhagymát és a fűszereket összekeverjük (kakukkfű a plusz adalék, ezt nem kell sajnálni, pláne ha szárítottat használunk) . A zsemlemorzsával összeállítjuk a masszát. Picit pihentetjük, hogy a zsemlemorzsa szépen összedagadjon a masszával.
  2. Egy tálban összekeverünk reszelt sajtot (erre a legjobb a parmezán, de legtöbbször én is csak sima trappistát vagy goudát használok) és zsemlemorzsát. Sajtot kockázunk fel a fasírtok közepébe.
  3. Vizes kézzel elkezdjük a golyók formálását úgy, hogy a massza közepébe teszünk 1 kis kocka sajtot, szépen összegyúrjuk a golyót úgy, hogy ne legyen benne hézag, ahol kifolyhat a sajt. Belehempergetjük a reszelt sajtos zsemlemorzsába, és olajjal megkent sütőpapírra tesszük.
  4. A sütőben sütjük szép aranybarnára. (Én a végén szoktam csak rákapcsolni az alu-felül sütést, addig csak alulról süt a sütőm.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9906
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Ajánló

Bármilyen salátával nagyon finom, de rizs és a krumpli is illik hozzá. Ha valaki szereti, készíthet hozzá joghurtos vagy majonézes mártogatóst is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtos fasírt vujutka konyhájából
vujutka 15 recept

Egy műsorban láttam hasonlót még 1 éve körülbelül, de változtattam rajta, mivel számomra így jobban tetszett, és könnyebb is az elkészítése. Ha unom a hétköznapi ételeket biztos ezt készítem el, mivel a párom nem szereti a nagyon különlegeset, de ezt még ő is megeszi örömmel. A kevésbé bátrabb újítóknak is ajánlom, ugyanis nem nagyon más a végtermék, mint amit megszoktunk, ugyanakkor mégis. Szerintem így kicsit egészségesebb a fasírt, én már a sima hétköznapi fasírtot is így csinálom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek