r
Nosalty Logó

Sáfrányos rizstorta csirkemellel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rebeka's Home
Sáfrányos rizstorta csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2814 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 702 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3077.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1815 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    647 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1074 micro
  • Kolin:
    723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 2814 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként sáfránykoncentrátumot készítünk: a csipet sáfrányt apróra összetörjük, ha van őrölt az is tökéletes, majd 4 evőkanál forrásban lévő vizet adunk hozzá. Letakarjuk a csészét néhány percre, amíg gyönyörű piros színt nem kapunk. A szín függ a sáfrány minőségétől. Áztassuk be a borbolyát 30 percre, hogy pirításkor ne égjen meg és a port leöblítjük róla.
  2. Második lépésként feldaraboljuk a csirkemellet, egy kis lábasba tesszük. Adjuk hozzá a negyedelt hagymát, a sót, a borsot, a kurkumát és 2 dl vizet, (épphogy csak ellepje a csirkemellet). Közepes lángon főzzük kb. 8-10 percig, amíg a csirkemell megpuhul.
  3. Eközben, tegyünk oda vizet főni egy másik lábasba, sóval és egy csepp olívaolajjal.
  4. Mossuk meg a rizst 3-4 l vízben, míg a vize tisztábbá nem válik. Majd a forrásban lévő vízhez adjuk. Kb. 8 percig főzzük, amíg a rizs külseje már puha, de a belseje még kemény. Főzési idő függ a rizs típusától, minőségétől. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, hiszen még hosszan lesz a gáztűzhelyen. 8 perc után leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.
  5. A tojásokat szétválasztjuk és a két tojássárgáját összekeverjük a joghurttal és a 4 kanál sáfrány koncentrátummal, az extra koncentrátumot még felhasználjuk! Adhatunk hozzá sót is ízlés szerint. Ehhez a joghurtos keverékhez hozzákeverjük a félig megfőtt rizst.
  6. Most elkezdődhet a tortánk összeállítása. Válasszunk ki egy tapadásmentes lábast! Öntsünk két evőkanál olajat a lábas aljába, majd tegyük bele a joghurtos rizskeveréket, minden réteget lapítsunk jól le. Következő rétegként jöhetnek rá a csirkedarabok, melyet még villával még apróbbra szedhetünk, de ez a lépés nem kötelező. Minden réteget ízlés szerint sózhatunk, de csak óvatosan ne sózzuk el! Harmadik rétegként újra rizs. Jól nyomkodjuk meg, lapítsuk le, hogy a hozzávalók szorosan legyenek.
  7. Mielőtt a tűzre tennénk olvasszunk fel 1 ek vajat és locsoljuk meg vele a tortánkat, tegyünk ugyanígy a maradék sáfrány koncentrátummal. Mehet is rá a fedő és közepes lángon pirítsuk, amíg el nem kezd párologni. Ezt követően vegyük alacsony hőfokra és hagyjuk párolódni kb. 1 órán át. Amint kész van láthatóvá válik, hogy a széle ropogós.
  8. Már csak a tálaláshoz való lépések vannak hátra. Olvasszunk fel 1 ek vajat és pirítsuk meg az olajos magvakat és a borbolyát kb. 20-30 másodpercig. Vigyázzunk a borbolya hamar megég, ezért is áztattuk be vízbe az elején.
  9. 1 óra elteltével kész is az ételünk. Vegyük le a tűzről és már tálalhatjuk is. Vegyünk egy nagy lapos tányért, tegyük a tetejére és fordítsuk át a lábast. Szépen egybe ki fog jönni a csirkemelltortánk, ha megfelelő edényt választottunk! Díszítjük a megpirított borbolyával, pisztáciával és mandulával. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 165
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 27.

Ajánló

Joghurttal és savanyúsággal tálalható. A szárított barberries(borbolya bogyó) megtalálható közel-keleti, arab kisboltokban! https://youtu.be/1kT_Ri2FjRk

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sáfrányos rizstorta csirkemellel
Rebeka's Home 23 recept

A teljes videó a Youtube-on megtalálható. https://youtu.be/1kT_Ri2FjRk Férjem iráni származású, így jártas vagyok az iráni konyhában. Ez egy nagyon mutatós étel és nagyon ízletes. Minden vendégem megcsodálta eddig.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek