Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes rakott csirkemell

Tejszínes rakott csirkemell
Tejszínes rakott csirkemell
90 perc / előkészület: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, kalóriadús étel, amit a Bakonyban tanultam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A csirkemellet besózzuk. Egy jénai tálat kimargarinozunk.
  2. A tálba rétegesen helyezzük el az alapanyagokat: bacon, füstölt szalonna, csirkemell, paprika karikák, hagymakarikák, gomba. 2 réteget készítünk, így az előzőeket még egyszer a tálba helyezzük. A két réteg közé tejszínt locsolunk. A tál tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és az egészet meglocsoljuk tejszínnel.
  3. 200 Fokon alsó-felső sütési módon kb. 75 percig sütjük, úgy, hogy 60 percig a tetejét lefedjünk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 197 329
elküldve: 38
receptkönyvben: 3 351
elkészítve: 53/105
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (36)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Picantéria
Picantéria / Picantéria Sun, 2013-10-27 09:38

Köszönöm a receptet. Tegnap megcsináltam és rizottóval tálaltam. A hús puha maradt és ízletes. Egy pici fűszert még elbírt volna, de így is nagyon ízlett a családnak. Maradt belőle mára is, ahhoz majd hagymás törtkrumplit csinálok. Köszönöm még egyszer és további hasonló finomságokat kívánok:)

Bévi48
mamuka / Bévi48 Fri, 2013-08-16 09:13

Kedves Beácska!

Annyi sok szépet és jót olvastam itt a receptről,én is szeretném kipróbálni. Két kérdésem lenne,mégpedig az,hogy előző nap elkészíthető és felmelegíthető e,és feltétlen szeletben kell e a csirkemell,vagy lehet esetleg csíkozva,kockázva is készíteni?

Köszönöm a választ: Éva

Bévi48
mamuka / Bévi48 Sun, 2013-08-18 14:21

Kedves Beácska!
Mivel nem kaptam választ a feltett kérdésemre,így én válaszolom meg azt. /Nyilván oka van annak,hogy nem tudtál válaszolni./
Kipróbáltam a receptet,és előre bocsátom,nagy sikere volt az ételnek.
Tehát a csirkemellet csíkoztam,nem szeletben hagytam. Csak füstölt szalonnát használtam,mivel csak az volt itthon,de azt jó bőven.Nem volt lila hagymám sem,így vöröshagymát és fokhagymát használtam. Előző nap készítettem el,mégpedig remoskában,és ma csak felmelegítettem szintén a remoskában. Teljesen olyan íze volt,mintha frissen készült volna.Sült apró burgonyával tálaltam.
Mindezt azért írtam le,hogy másoknak is könnyíteni tudjak a dolgán.
Biztos vagyok benne,hogy gyakran fogom készíteni ezt a finom ételt. Szerintem a rizs is jól megy hozzá.
Köszönöm a receptet.

szkeszter
szkeszter Thu, 2013-04-18 18:51

Nekem most van folyamatban a sütés, de már csak ezek miatt az illatok miatt is megérte....:) Szerintem az íze is fantasztikus lesz és leveszem a férjem a lábáról! Köszönöm a receptet!

zsiraf18
zsiraf18 Wed, 2012-10-03 17:54

Szia! Nagyon köszönöm a receptet, isteni lett! :) Máskor is megcsinálom, ráadásul remekül variálható mindenfélével! :)

Marica17
Marica17 Wed, 2012-05-16 18:05

Köszönöm a receptet! Ma készítettem el és valami fantasztikus lett!

Tamasne Csokor
Ibi / Tamasne Csokor Wed, 2012-04-11 19:33

Elkeszitettem a parom szulinapjara,es nagyon nagy sikere volt! Nagyon jo vendegvaro is:)
El fogom tobbszor is kesziteni:D

Tamasne Csokor
Ibi / Tamasne Csokor Thu, 2012-04-05 19:39

Mmmmm,gusztanak nez ki nagyon,ki fogom probalni filezett csirkecombbol!
Elmentettem a receptet,parom szulinapjara fogom csinalni.
Nekem aztan mindegy,hogy a recept eredeti-e,a lenyeg,hogy fini legyen,es csak olvasas alatt is csorog az ember nyala:D

arsasa
arsasa / arsasa Sat, 2011-05-28 11:52

Isteni finom, én már másodszorra sütöttem!! Paradicsom és paprikát tettem még bele, csirke fűszersó helyett pedig sima só, bors, majorannát használtam.

honvedp
honvedp Wed, 2011-05-11 15:37

Nekem Téliszalámi van otthon, azzal nem próbálnám ki :-)

Dincyke
Dius / Dincyke Mon, 2011-04-11 10:35

Sziasztok! Nagyon nagy sikert arattam vele... igaz én disznóhúsból csináltam, de azért csirkemelles szalámit is raktam bele (ezek voltak itthon).... igazán finom lett! Köszi a receptet.

Dincyke
Dius / Dincyke Fri, 2011-04-01 20:54

Sziasztok! Nagyon jól hangzik a recept, úgyhogy a párom szülinapján itthon vacsizunk, és ez lesz a főfogás! Beszámolok az eredményről, de biztos sikeres lesz!
Köszi a receptet: Dius

Lindy
Lindy / Lindy Sun, 2011-02-13 19:07

Ez nagyon ínycsiklandóan néz ki (ahogy olvasom az is). És hogy eredeti recept-e vagy sem?! Az nem számít, a lényeg, hogy megosztottad velünk ezt a finom ételt. Köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-31 01:15

Sziasztok!
Köszönöm a receptet. Fantasztikusra sikeredett és az íze...hm...mennyei!
BÚÉK mindenkinek!

Redy28
Redy / Redy28 Tue, 2010-07-13 22:47

Ez lett Apukám egyik kedvence, már másodszorra készitettem el neki, igazi mangalica szalonnával... hát tényleg isteni! Senki nem hinné, hogy "száraz csirkemellből" készült:-)
Imádjuk! Köszi Beácska!
ü
Edit

Kocsis Andrea
Kocsis Andrea Thu, 2010-05-27 18:25

Bacon és szalonna nélkül készítettem,és így is isteni finom lett...biztosan máskor is elkészítem majd...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-03 05:46

Ezt a finomnak ígérkező ételt római-tálban is készíthetem?

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-05-03 22:26

Kedves Takács Józsefné!Bocsánat hogy én válaszolok,én gyakran sütök római tálban,pontosabban pataki tálban.Szerintem ez az étel is nagyon finom lesz ha abban készíti.Üdvözlettel Bogi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-05-04 08:56

Kedves Bogi! Köszönöm válaszát, valóban pataki tál, de kb. 20 évvel ezelőtt kaptam ajándékba annak még római tál volt a neve. Most van egy úja nagyobb méretű tálam ez pataki tál, ebben fogom elkészíteni, és majd beszámolok az eredményről.
Üdv. Emília

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-05-04 09:42

Kedves Emilia!Én nagyon szeretem ezt az edényt mindegy hogy régi vagy új változat.Készítettem már benne sólettet,egyben sült kacsát (nagyon finom omlós lett)rakott dolgokat stb.Próbálja ki savanyú káposztán sült kacsát is itt van a nosaltyn.Ezt a rakott csirkét pedig én is elkészítem mert nagyon finomnak tűnik.Ezuton is köszönet Beácskának érte.Üdvözlettel:Bogi

_eViKe_
_eViKe_ Sun, 2010-04-18 20:42

Köszi a választ! :) Amint lesz rá alkalmam elkészítem. Üdv: _eViKe_

_eViKe_
_eViKe_ Thu, 2010-04-15 11:10

Sziasztok! Meg szeretném kérdezni, hogy feltétlenül muszáj e lefedni a tetejét a sütés alatt?

selyemeva
selyemeva Sat, 2010-04-17 08:03

Szia !
Igem muszály hogy a hús megpuhuljon, de szerintem elég egy fél ora is mert a csirkemell hamar megpuhul. Jó étvágyat hozzá!!!

selyemeva
selyemeva Mon, 2010-04-12 18:18

Sziasztok!
Én ma ezt az ételt elkészitettem igaz bacon szalonna nélkül meg gomba nélkül (mert azt a gyerek nem szereti) és isteni finom lett!!! Mindenkinek csak ajánlani tudom. Üdv
Éva

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti Wed, 2009-07-15 15:25

Szia :)

Én csak gratulálni tudok hozzá. Nemrégiben találtam ezt az oldal, ma elkészítettem, bár bacon helyett házi sonkát vágtam vékony szeletekre (ez volt a hűtőmben:)...de szerintem jó kis ízharmónia, fincsi lett, graulta üdv.
Kriszti

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-03-03 17:04

Szia, szerintem egy jó krumplipüré illik hozzá. Bea

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-01-20 20:07

szia ne haragudj, de ez nem az eredeti recept, én láttam a műsort és ott héjában főtt krumplival készítik és disznóhúst használtak
nekem az eredeti recept kellene, mert szeretném megcsinálni

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-28 19:31

Mert szerinted amit a tévében láttál az az igazi??
Megcsináltam ezt a receptet és isteni!!!
Miért kell a másikat megbántani, hogy ez "nem az eredeti"?!?!
Minden viszonyítás kérdése!!
Köszönöm ezt a finom receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-01-24 19:49

szia, én nem tudom, hogy mi az eredeti recept. Én így készítettem el, de kipróbálható disznóhúsból is.

1224
csirkemell filé 100 dkg
bacon 30 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
lila hagyma 2 db
zöldpaprika 1 db
sajt 30 dkg
főzőtejszín 2 dl
gomba 25 dkg
margarin 1 ek
fűszersó 0 ízlés szerint