Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sáfrányos olaszos csirke

Sáfrányos olaszos csirke
Sáfrányos olaszos csirke
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az arányok nincsenek kőbe vésve.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet széles szeletekre vágjuk, mintha rántanánk. Sóval, borssal fűszerezzük, és lisztbe forgatás után a felhevült olívaolajon gyorsan körbepirítjuk, majd félrerakjuk.
  2. A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk az apróra vágott vörös és zúzott fokhagymát, majd a tetszőlegesre vágott paradicsomokkal nyakon öntjük. Bazsalikommal, kakukkfűvel, sóval, borssal, sáfránnyal fűszerezzük, ízlésünknek megfelelően. 2-3 deci vízzel felöntjük, és hagyjuk beforrni.
  3. Ha a szósz már sűrű, visszarakjuk rá az elősütött csirkét, melyre sajtszeleteket teszünk, és forró grill alatt, vagy szalamanderben aranybarnára pirítjuk.
  4. Rizzsel, kölessel, kuszkusszal stb., na meg egy jó pohár német világos sörrel/könnyed rizlinggel tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 877
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mozzarellás csirke, sáfrányos csirkemell, paradicsomos csirkemell mozzarellával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

486
csirkemell filé 0.5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
paradicsom 4 közepes db
bazsalikom 1 teáskanál
kakukkfű 1 kk
sáfrány 1 g
víz 3 dl
mozzarella 10 dkg
finomliszt 3 púpozott ek