Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal töltött csirkemell chipses panírban

Sajttal töltött csirkemell chipses panírban
Sajttal töltött csirkemell chipses panírban
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szokásos, "ami éppen itthon van, balesetmentesen és gyorsan ebédet!" kiálltással jött ma oda anyám, hogy csináljak már valamit :). Egész értékelhető lett, gondoltam, megosztom :). Jó étvágyat és kedvet a főzéshez!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A hús elkészítése:

  1. A csirkemellett tetszőleges nagyságú szeletekre vágjuk (én 12 darabra vágtam), kiklopfoljuk.
  2. Bedörzsöljük a szerecsendióval, citromhéjjal és borssal.
  3. Egy kisebb tálba téve nyakon öntjük szójaszósszal. Mértékegységet azért nem mondok, mert a sósság mértékét mindenki maga dönti el, de vigyázzunk vele, mert a chips is sós. (Én 4 evőkanálnyit egy kevés vízzel elkeverve tettem rá, hogy lepje el.) Kb. 10 percig állni hagyjuk.
  4. A sajtot annyi csíkra vágjuk, ahány húst tervezünk, és betekerjük a hússal. Ha nem marad egyben, fogvájóval össze lehet csíptetni.
  5. Összezúzzuk a chipset (mindenki gondoljon ilyenkor a kevésbé kedvelt kollégájára, főnökére, szomszédjára, exére stb).
  6. Panírozzuk, tehát liszt, tojás és ezúttal az összezúzott chips zsemlemorzsa helyett, majd aranybarnára sütjük.

A köret elkészítése:

  1. A káposztát és a megtisztított vöröshagymát felaprítjuk. (Én a házi kézimixer zöldségvágó kis tálkájával daraboltam. Ajánlatosabb a káposztát több kisebb darabra vágni. Lehet gyalulni is, de én magamból kiindulva inkább emezt választottam, mert hajlamos vagyok a konyhában lehető legabszurdabb módon elvágni magam. Rendszeresítve lett egy kisebb elsősegély készlet is...)
  2. A paradicsomokat előbb félbe, majd anyóséheztető vékonyságú szeletekre vágjuk, de ez opcionális, ki milyen formát szeretne.
  3. Még mielőtt a paradicsomot beletennénk a káposztás-hagymás mixbe, megcsináljuk a saláta-alapot. Káposztára só ízlés szerint, 1,5-2 ek cukor, bors, ecet vagy citromlé olyan mennyiségben, amennyire savanyúnak szeretnénk. (Én 2 ek ecetet raktam.) A paradicsom is egy keveset savanyít rajta.
  4. Fakanállal vagy kézzel összekeverjük, csak vigyázat olyankor a gyűrűkre meg a sebekre.
  5. A paradicsomot is beletesszük. Azért utólag, hogy ne törjön össze kavarás közben.
  6. A meglevő algoritmusok befejezése után tálalható, díszíthető a paprikával, egy pár szelet paradicsommal vagy friss petrezselyemmel, csak az jelenleg nem volt a kertben elérhető.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 553
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Angia111

Mióta szakács: 2010.02.11.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajttal töltött rántott csirke káposztasalátával, chipsszel rántott csirke káposztasalátával, sajtos-chipses rántott csirke káposztasalátával, rántott csirke káposzta-paradicsom salátával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1482
csirkemell filé 100 dkg
tortilla chips 10 dkg
edami sajt 20 dkg
szerecsendió 0 ízlés szerint
szójaszósz 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
finomliszt 15 dkg
napraforgó olaj 3 dl
káposzta 1 közepes fej
paradicsom 2 nagy db
ecet 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
gyömbér 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1.5 ek
paprika 1 db
paradicsom 1 kis db