r
Nosalty Logó

Sajtos-szilvás karaj

NS
Sajtos-szilvás karaj
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

610
Kalória
61.4g
Fehérje
15.1g
Szénhidrát
32.8g
Zsír
205.9g
Víz
231.5g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 610 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3663 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1290.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    205.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 610 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    368.3 g

Zsír

  • Összesen
    197 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7744.9 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    436 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    4008 mg
  • Nátrium
    1590 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1235.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    861 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    386 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    1046 mg
  • Retinol - A vitamin:
    778 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    925 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1228 micro
Összesen 3663 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra
  2. Jó nagy lyukat szúrunk a karajba, besózzuk kívül-belül.
  3. A tölteléket villával összedolgozzuk, és beletöltjük a karajba.
  4. Egy kerámia sütőtálba vagy tepsibe igazítjuk.
  5. Körérendezünk maradék póréhagyma-darabokat (mindig sajnálom kidobni a zöldjét), pár szem szilvát és egy egész fokhagymát szétbontva, de héjastól.
  6. 220 fokon alufólia alatt sütjük fél órát, majd mérsékeljük a tüzet alatta; úgy bő másfél óra alatt megsül.
  7. Az utolsó 20 percben fólia nélkül pirulhat, locsolgassuk a levével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 100 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Minden hozzávalót szeretek külön-külön és együtt is. Nem volt kedvem kijevit, illetve aszalt szilvásat is készíteni, ráadásul az eredmény engem igazolt, mert nagyon jól rájátszanak egymásra az ízek.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...