r
Nosalty Logó

Sajtos csirkefalatok

Dacota
Sajtos csirkefalatok
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

A sütéshez

670
Kalória
29.9g
Fehérje
7.7g
Szénhidrát
57.7g
Zsír
100.7g
Víz
195.8g
Koleszterin
176.8mg
Élelmi rost
514.8mg
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A csirkéhez

A sütéshez

Összesen 670 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A csirkéhez

A sütéshez

Összesen 4022 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A csirkéhez

A sütéshez

Összesen 331 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1373.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 670 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.6 g

Zsír

  • Összesen
    346.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    1175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8241 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1474 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    2113 mg
  • Nátrium
    4230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    604.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    961 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    952 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 4022 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkemellet nagyon apróra vágjuk (de nem daráljuk), és beletesszük egy tálba.
  2. Melléreszeljük a sajtot.
  3. Ráütjük a tojásokat, beletesszük a keményítőt (vagy lisztet), és hozzászórjuk a fűszereket.
  4. Jól összedolgozzuk az egész masszát.
  5. Egy serpenyőben kb. ujjnyi olajat hevítünk, és a masszából mindig pár kanálnyit szedünk bele.
  6. Előbb az egyik, majd a másik oldalát sütjük aranyszínűre.
  7. Papírtörlővel leitatjuk a felesleget, és melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 25 p

Bár ez az adag célirányosan 6 főre készült, én eredetileg maradékmentőként vagy a "mit főzzek vacsorára"-probléma villámmegoldásaként kaptam a receptet. Én csináltam hozzá egy hatalmas adag salátát, így bőven elég volt 6 embernek, de ha csak egy kis savanyúság vagy pár szem zöldség kókadozik a hűtőben, akkor előfordulhat, hogy 4 ember is végez ezzel a mennyiséggel...ha maradna, hát istenem...hidegen is nagyon finom! És ha valaki még az egy ujjjnyi olaj erejéig sem szeretne szagokat a konyhába, akkor olajjal vékonyaan kikent, muffinsütő formában, sütőben is elkészítheti. Ez esetben 45 percre van szüksége kb 180-200 fokon.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...