r
Nosalty Logó

Sacher torta lisztkeverékből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildi71
Sacher torta lisztkeverékből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csokoládés piskótatésztához

A rétegezéshez

A csokoládémázhoz

Összesen 1455 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csokoládés piskótatésztához

A rétegezéshez

A csokoládémázhoz

Összesen 5811 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csokoládés piskótatésztához

A rétegezéshez

A csokoládémázhoz

Összesen 360 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1035.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 1455 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    263.8 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4142.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    600 mg
  • Foszfor
    1760 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    798.5 g
  • Cukor
    582 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1491 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1554 micro
Összesen 5811 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

A csokoládés piskótatésztához

A rétegezéshez

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A csokoládés piskótatésztához

  1. A csokoládét darabokra tördeljük, és a vajjal együtt egy kis lábasban felolvasztjuk (vízfürdő felett vagy 1-es kerámialapon). A tojásokat szétválasztjuk.
  2. Előveszünk egy nagy keverőtálat, amibe majd az egész mennyiség belefér. A tojássárgákat ebben a tálban habosra keverjük a cukorral, a tojásfehérjét pedig egy másik edényben kemény habbá verjük. Most a lisztet, a keményítőt, a mandulát, a sütőport, sót és vaníliát hozzákeverjük a tojásmasszához, majd a csokoládét és a tojáshabot is hozzákeverjük.
  3. A sütőt előmelegítjük. Egy kerek, kapcsos tortaformát kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd belesimítjuk a tésztát, és az alsó sínen megsütjük. Ezután még 15 percig a sütőben hagyjuk, de az ajtót nem nyitjuk ki. Ha letelt az idő, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni. (Ez úgy 2 óra).
  4. Közben a lekvárt homogénné keverjük, vagy botmixerrel pürésítjük (ez fontos!), és hozzáadjuk a rumot is.
  5. Ha a tészta kihűlt, keresztben elvágjuk (esetleg a tetejét le lehet vágni, hogy vízszintes legyen), és megkenjük a lekvár felével, rátesszük a tészta tetejét, és azt is megkenjük.
  6. A csokoládémázhoz egy edényben felmelegítjük a vizet, és vízgőz fölött (vagy a kerámialap 1-es fokozatán) megolvasztjuk benne a csokoládét, és elkeverjük a cukorral. Óvatosan keverve, felolvasztjuk, de csak 40 °C-ra melegítjük, nem szabad túlhevíteni! Utojára adjuk hozzá a vajat, és szobahőmérsékleten kevergetve, lehűtjük.
  7. A kész csokoládémázt egy vízbe mártott, széles pengéjű késsel (vagy egy erre a célra használt tortasimítóval) egyenletesen rásimítjuk a süteményre, és hagyjuk, hogy teljesen megszáradjon.
  8. Mivel a csokoládémáz szinte légmentesen lezárja a tortát, ezért felvágás nélkül néhány napig hűvös helyen jól eltartható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8756
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 22.

Ajánló

Első alkalommal sütöttem, de nagyon finom lett, bátran ajánlom másnak is: ugorjon neki! Tejszínhabbal is kínálhatjuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta meg szerettem volna sütni ezt a híres tortát. Az erdetihez nagyon hasonlító receptet kerestem a neten, és megtaláltam itt. Köszönet érte Mamma-nak! A receptet egy az egyben átmásoltam, remélem nem haragszik meg érte! 28 cm-es torta = 12 szelet / 430 kcal / 25 g zsír / LF30 52,3 %

Hozzávalók

A csokoládés piskótatésztához

A rétegezéshez

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?