Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sacher torta lisztkeverékből

Sacher torta lisztkeverékből
Sacher torta lisztkeverékből
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta meg szerettem volna sütni ezt a híres tortát. Az erdetihez nagyon hasonlító receptet kerestem a neten, és megtaláltam itt. Köszönet érte Mamma-nak!
A receptet egy az egyben átmásoltam, remélem nem haragszik meg érte!
28 cm-es torta = 12 szelet / 430 kcal / 25 g zsír / LF30 52,3 %

hozzávalók / 4 adag

A csokoládés piskótatésztához

A rétegezéshez

A csokoládémázhoz

ajánlat

Első alkalommal sütöttem, de nagyon finom lett, bátran ajánlom másnak is: ugorjon neki! Tejszínhabbal is kínálhatjuk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét darabokra tördeljük, és a vajjal együtt egy kis lábasban felolvasztjuk (vízfürdő felett vagy 1-es kerámialapon). A tojásokat szétválasztjuk.
  2. Előveszünk egy nagy keverőtálat, amibe majd az egész mennyiség belefér. A tojássárgákat ebben a tálban habosra keverjük a cukorral, a tojásfehérjét pedig egy másik edényben kemény habbá verjük. Most a lisztet, a keményítőt, a mandulát, a sütőport, sót és vaníliát hozzákeverjük a tojásmasszához, majd a csokoládét és a tojáshabot is hozzákeverjük.
  3. A sütőt előmelegítjük. Egy kerek, kapcsos tortaformát kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd belesimítjuk a tésztát, és az alsó sínen megsütjük. Ezután még 15 percig a sütőben hagyjuk, de az ajtót nem nyitjuk ki. Ha letelt az idő, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni. (Ez úgy 2 óra).
  4. Közben a lekvárt homogénné keverjük, vagy botmixerrel pürésítjük (ez fontos!), és hozzáadjuk a rumot is.
  5. Ha a tészta kihűlt, keresztben elvágjuk (esetleg a tetejét le lehet vágni, hogy vízszintes legyen), és megkenjük a lekvár felével, rátesszük a tészta tetejét, és azt is megkenjük.
  6. A csokoládémázhoz egy edényben felmelegítjük a vizet, és vízgőz fölött (vagy a kerámialap 1-es fokozatán) megolvasztjuk benne a csokoládét, és elkeverjük a cukorral. Óvatosan keverve, felolvasztjuk, de csak 40 °C-ra melegítjük, nem szabad túlhevíteni! Utojára adjuk hozzá a vajat, és szobahőmérsékleten kevergetve, lehűtjük.
  7. A kész csokoládémázt egy vízbe mártott, széles pengéjű késsel (vagy egy erre a célra használt tortasimítóval) egyenletesen rásimítjuk a süteményre, és hagyjuk, hogy teljesen megszáradjon.
  8. Mivel a csokoládémáz szinte légmentesen lezárja a tortát, ezért felvágás nélkül néhány napig hűvös helyen jól eltartható.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 241
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildi71

Mióta szakács: 2009.10.04.
19 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: osztrák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos-lekváros csokoládétorta, Sacher torta másképp

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1455
étcsokoládé 150 g
vaj 125 g
tojás 6 db
cukor 125 g
finomliszt 50 g
étkezési keményítő 50 g
mandula 50 g
sütőpor 1 tk
1 csipet
vanília kivonat 1 ek
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
sárgabaracklekvár 400 g
rum 1 ek
víz 4 ek
étcsokoládé 120 g
porcukor 130 g
vaj 1 ek