Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sacher-torta 4. - marcipános

Sacher-torta 4. - marcipános
Sacher-torta 4. - marcipános
60 perc / sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom születésnapjára készítettem a tortát, és meg kell hagyni nagyon finom lett. Azelőtt drága pénzért vettem cukrászdában, és bár így sem egy olcsó torta, ezerszer finomabb, mint a cukrászdai! Mindenkinek merem ajánlani, mert nagyon finom!
Tetejét marcipánból vagy fondantból készített díszekkel tehetjük egyedivé.
Hamis marcipán recept innen vagy innen.
A tésztának nagyon szépre kell sülnie, nem szabad, hogy a közepe bármennyire is nyers maradjon.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, a tojásfehérjéket az apránként hozzáadott kristálycukorral kemény habbá verjük. A csokit darabokra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. A vajat habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a csokit, porcukrot, vaníliás cukrot, és egyenként a tojássáárgákat.
  3. Belekeverjük a fehérje harmadát, hogy fellazítsuk a krémet.
  4. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a masszába keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a maradék fehérjét is, vigyázva, hogy ne törjön össze.
  5. Vajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük, majd a középső rácson sütjük 20 percig, majd levesszük 160 fokra, és még kb. 40 percig sütjük tűpróbáig. A sütőajtót lehetőleg fél órán át ne nyissuk ki. Nagy odafigyelést igényel a sütése, mert könnyen nyers marad a közepe.
  6. A kész torta tetejét megszórjuk 1 ek kristálycukorral, és hagyjuk hűlni.
  7. Kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük baracklekvárral (ha megszórjuk a lapot habfixálóval nehezebben nedvesedik át a tészta a lekvártól), rárakjuk a másik lapot, és az egész tortát vékonyan megkenjük baracklekvárral.
  8. A marcipánt kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, négyzet alakúra. A legjobb, ha sütőpapíron csináljuk, és enyhén beolajozzuk a nyújtófát, hogy ne tapadjon. Majd ügyesen befedjük vele a tortát teljesen.
  9. Végül elkészítjük a csokimázat, és leöntjük a tortát. Egy éjszakát hagyjuk állni, aztán szeletelhetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 320
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nassoló Naplopó

Mióta szakács: 2011.01.17.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

torta, marcipános-csokoládés torta, marcipános Sacher-torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 Mon, 2011-04-25 16:02

Kedves jutkacsutka!

Nagyon finom torta, ajánlom, csak nagyon figyelj oda az elkészítésénél, mert a tésztája nem egyszerű....oda kell figyelni, hogy jó legyen, nekem sem mindig sikerül...
Majd feltétlen írj milyen lett!

Betty

jutkacsutka
jutkacsutka Sun, 2011-04-24 10:58

Sajnos most találtam csak rá erre a receptre és nincs már nyitva semmi,hogy vegyek hozzá lekvárt...pedig húsvéti tortának tökéletes lene...de a jövő héten elkészítem!
Majd megírom milyen lett!
Köszönöm a receptet!

782
tojás 8 db
cukor 15 dkg
étcsokoládé 20 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 1 ek
sárgabaracklekvár 25 dkg
marcipán 40 dkg
tortabevonó 30 dkg
napraforgó olaj 2 ek