r
Nosalty Logó

Sacher-torta Pötyi konyhájából

NS
Sacher-torta Pötyi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tortalap

Töltelék

Máz

666
Kalória
8.9g
Fehérje
81.5g
Szénhidrát
33.7g
Zsír
52.5g
Víz
173.9g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
52.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tortalap

Töltelék

Máz

Összesen 666 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tortalap

Töltelék

Máz

Összesen 5325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tortalap

Töltelék

Máz

Összesen 357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 666 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    269.2 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5276 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    2217 mg
  • Nátrium
    1175 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    651.7 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    420.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1366 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 5325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 357 kcal

Elkészítés

Tortalap

  1. A lisztet, keményítőt, darált mandulát, porcukrot, sütőport, fahéjat összekeverjük.
  2. A csokit óvatosan a vajjal együtt felolvasztjuk, alacsony hőmérsékleten, hogy a 6 db tojássárgáját bele tudjuk keverni, illetve a vaníliát bele tudjuk önteni.
  3. A csokis masszához a száraz összetevőket lassan, robotgéppel hozzákeverjük.
  4. Felverjük kemény habbá a tojások fehérjét, és óvatosan hozzáadjuk a masszánkhoz.
  5. Sütőpapírral bélelt 24 cm átmérőjű formába öntjük a tésztánkat, és 130 fokon lassan megsütjük a tortánk alapját kb. 40 perc alatt (tűpróbáig). Hagyjuk a tésztát kihűlni, majd kettévágjuk.

Töltelék

  1. A sárgabarackot pürésítjük, kikeverjük a rummal, és betöltjük vele a piskótánkat!

Máz

  1. A csokit összeolvasztjuk, és bevonjuk vele a tortánkat. (Én mandulaforgáccsal díszítettem.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 130 °C

A torta a párom születésnapjára készült, nem igazán szereti a habos tortákat, túl édes sütiket, ám a csokit annál inkább. Mivel én is mindig az idő hiányával küzdök, ezért faragtam egy alaprecepten, azóta pedig az egész család ezt kéri alkalmakkor.

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek