Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos szelet 2.

Rumos szelet 2.
Rumos szelet 2.
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom találta ki ezt a receptet. :)  Annyira ízlett, hogy azóta már én szoktam csinálni, A férjem is és a szüleim, tesómék is imádják, úgy rájárnak, hogy kb. fél nap alatt elfogy, és mindig azt veszem észre, hogy nekem nem marad :( csak egy szeletet tudok enni belőle... De mindig nagyon szívesen készítem el nekik ezt a sütit is!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A masszához

A csokimázhoz

ajánlat

Esetleg a csokimáz tetejére még kókuszreszeléket is lehet szórni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótalaphoz a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. Másik tálban a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan a sütőporos lisztet, sót is hozzákeverjük robotgéppel.
  3. Ha ez kész, a tojásfehérjét fakanállal beleforgatjuk a masszába.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és megsütjük a piskótalapot.
  5. Míg sül a piskóta, elkészítjük a masszát. Egy tálba beleöntjük a darált kekszet, hozzákeverjük a porcukrot, a kakaót.
  6. A margarint, a rumaromát, a baracklekvárt is beletesszük, és annyi tejet, amennyivel egy közepesen puha masszát tudunk gyúrni.
  7. Ha megsül a piskóta, hagyjuk kihűlni.
  8. Addig gőz fölött az étbevonót egy kis olajjal felolvasztjuk.
  9. A piskótalapot megkenjük baracklekvárral, majd erre rákenjük a rumos masszát, végül egyenletesen elkenjük rajta a csokimázat.
  10. Minimum fél napra vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek, meg egy picit megkeményedjen. Szeletelni is könnyebb lesz.

  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 20x32 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 328
elküldve: 1
receptkönyvben: 243
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Timcsi

Mióta szakács: 2010.12.16.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos sütemény, kakaós-rumos piskóta csokimázzal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1614
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
sütőpor 1 csomag
1 csipet
háztartási keksz 375 g
rumaroma 10 ml
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
sárgabaracklekvár 4 ek
tej 1 ek
tortabevonó 200 g
napraforgó olaj 2 ek