r
Nosalty Logó

Tortaalap egyszerűen Gabystól

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gabys
Tortaalap egyszerűen Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 175 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2096 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 249 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 175 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2867.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    1212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.3 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1958 micro
Összesen 2096 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 249 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Különválasztjuk a sárgáját és a fehérjét.
  2. A fehérjéből kemény habot készítünk, a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral.
  3. A kemény habra ráöntjük a cukros tojássárgáját, ráhintjük a lisztet és a zsemlemorzsát.
  4. A tálat körbe-körbe forgatva,határozott mozdulatokkal alulról felfelé -széles fakanállal- összekeverjük.A habot ne törjük össze!
  5. Ecsettel nagyon vékonyan kizsírozzuk, és liszttel meghintjük (az oldalát is) a tortaformánkat. A felesleges lisztet ütögessük ki belőle.
  6. Beleöntjük a a masszát a tortaformába,egyenletesen eligazítjuk, a tetejét elsimítjuk.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük. Haa tűpróba során nem ragad a tészta és szép aranysárga színe van, vegyük ki a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 11363
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 13.

Receptkategóriák

Sosem veszek bolti tortát. Hosszú évek óta ez a tortaalapom. Könnyű a tésztája, remekül szeletelhető 3 lapba.  A sütési idő változhat. Az én hagyományos sütőm kb. ennyi idő alatt süti meg. Ne nyitogassuk a sütőajtót, kukucskáljunk csak rá, ha már szép aranysárga színe van, akkor végezzünk csak tűpróbát. A kapcsos tortaformám 6 cm magas.

Hozzászólások

topjoker

Kedves Gabis Nagyon

topjoker

Kedves Gabys ! Sohasem sütöttem még piskótát ,mert mindig attól féltem ,hogy a teteje behorpad . A te recepted alapján ,isteni finom piskótát sütöttem .Köszönöm .

Törölt felhasználó

Szia Gabys. Azt szeretném kérdezni,hogy miért kell a tortába zsemlemorzsa? Köszi el?re is a válaszod.

Gabys

Szia, Van egy kb. 25 éves receptkönyvem. Abból csinálom kb. 20 éve évente többször ezt a tortaalapot. Abban van ez a recept. A tapasztalatom az, hogy sokkal finomabb így megsütve a tortaalap, mint a piskóta. A frissességét is tovább meg?rzi. Nem fojtós. Könnyebb, lazább, nem púposodik, nem esik össze és nagyon szépen szeletelhet?. Bizonyos tortákat (ha vékonyabb, kevesebb kell) sütök csak piskótaalappal. Kb. ez a magyarázat:) Próbáld ki, nyugodt szívvel ajánlom. Szép hetet:) Gabi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek