r
Nosalty Logó

Gesztenyés piskótaszelet

Nyinyinagyi
Gesztenyés piskótaszelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

1414
Kalória
21g
Fehérje
194g
Szénhidrát
61g
Zsír
75.3g
Víz
404.6g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
102.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    194 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 1414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    244 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2536.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    979 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    775.9 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    301.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 5654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 300 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokon.
  2. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd lassacskán hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet.
  3. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát beletöltjük.
  4. Az előmelegített sütőbe tesszük, a hőfokot 160-ra mérsékeljük, és megsütjük.
  5. Amikor megsült, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.
  6. A krémhez a pudingport és a cukrot felfőzzük a tejben. A gesztenyemasszát villával összetörjük. Amikor a puding már langyos, belekeverjük a margarint és a gesztenyét, teszünk bele ízlés szerint egy kis rum aromát is.
  7. Jól kikeverjük és a kettévágott piskótába töltjük. Bekenjük vele a tetejét is, és csokoládéreszelékkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Saját kreálmányom ez a recept, nagyon egyszerű és gyors, és persze nagyon finom. Eredetileg csokimázat szerettem volna rá tenni, de nem volt itthon tortabevonó, ezért reszeltem rá egy kis csokimaradékot. A keserűcsokoládé és a gesztenye nagyon jó illik egymáshoz.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...