Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés piskótaszelet

Gesztenyés piskótaszelet
Gesztenyés piskótaszelet
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját kreálmányom ez a recept, nagyon egyszerű és gyors, és persze nagyon finom. Eredetileg csokimázat szerettem volna rá tenni, de nem volt itthon tortabevonó, ezért reszeltem rá egy kis csokimaradékot. A keserűcsokoládé és a gesztenye nagyon jó illik egymáshoz.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokon.
  2. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd lassacskán hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet.
  3. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát beletöltjük.
  4. Az előmelegített sütőbe tesszük, a hőfokot 160-ra mérsékeljük, és megsütjük.
  5. Amikor megsült, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.
  6. A krémhez a pudingport és a cukrot felfőzzük a tejben. A gesztenyemasszát villával összetörjük. Amikor a puding már langyos, belekeverjük a margarint és a gesztenyét, teszünk bele ízlés szerint egy kis rum aromát is.
  7. Jól kikeverjük és a kettévágott piskótába töltjük. Bekenjük vele a tetejét is, és csokoládéreszelékkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 112
elküldve: 18
receptkönyvben: 316
elkészítve: 6/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyinagyi

Mióta szakács: 2011.10.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes piskótaszelet, piskóta gesztenyekrémmel, gesztenyés piskóta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Borsányiné
Borsányiné Sun, 2015-02-22 13:09

Nem értem a piskótához a 6 tojáshoz hogyLENNE ELÉG 3 dkg cukor, 4 dkg linom liszt, csipet sütőpor

dodolabs
dodolabs Fri, 2013-06-28 19:41

Kérhetnék egy kis pontosítást? Az 1 cs gesztenyemassza az mit jelent? Én 250 gr. gyorsfagyasztott gesztenyepürét vettem, de volt más méretben, formátumban is (pl. gesztenyekészítmény nevű).

"Amikor megsült, lehúzzuk róla a papírt" Úgy értve az aljáról kihúzom a papírt, vagy a tetejére is kell rakni sütőpapírt?

Előre is köszönöm a választ!

Nyinyinagyi
Nyinyinagyi / Nyinyinagyi Sat, 2013-06-29 13:15

Igen, 250gr-os gyorsfagyasztott gesztenyemassza, és az aljáról kell lehúzni a papírt. Sok sikert, finom lesz!

ViewSonic
ViewSonic Sun, 2013-03-17 15:22

Tényleg gyorsan elkészült! :) Először megijedtem egy kicsit a dl-es mértékegységektől, én egy kicsit sokallottam bele a cukrot és a lisztet is. De erőt vettem magamon (szerencsére) és mindent a leírás szerint készítettem. Sajnos, én nem kóstolhattam meg, mert diétázom, de mindenkinek nagyon ízlett! :)

1414
tojás 6 db
cukor 1.5 bögre
finomliszt 2 bögre
sütőpor 1 csipet
gesztenyemassza 25 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
cukor 5 ek
vaj 25 dkg
rumaroma 10 ml
csokoládéforgács 1 ek