r
Nosalty Logó

Gesztenyés piskótaszelet

Nyinyinagyi
Gesztenyés piskótaszelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

1414
Kalória
21g
Fehérje
194g
Szénhidrát
61g
Zsír
75.3g
Víz
404.6g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
102.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    194 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 1414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    244 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2536.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    979 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    775.9 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    301.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 5654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 300 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokon.
  2. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd lassacskán hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet.
  3. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát beletöltjük.
  4. Az előmelegített sütőbe tesszük, a hőfokot 160-ra mérsékeljük, és megsütjük.
  5. Amikor megsült, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.
  6. A krémhez a pudingport és a cukrot felfőzzük a tejben. A gesztenyemasszát villával összetörjük. Amikor a puding már langyos, belekeverjük a margarint és a gesztenyét, teszünk bele ízlés szerint egy kis rum aromát is.
  7. Jól kikeverjük és a kettévágott piskótába töltjük. Bekenjük vele a tetejét is, és csokoládéreszelékkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Saját kreálmányom ez a recept, nagyon egyszerű és gyors, és persze nagyon finom. Eredetileg csokimázat szerettem volna rá tenni, de nem volt itthon tortabevonó, ezért reszeltem rá egy kis csokimaradékot. A keserűcsokoládé és a gesztenye nagyon jó illik egymáshoz.

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...