r
Nosalty Logó

Rumos-kakaós sütemény limoncello habbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fakanál és Tűsarok
Rumos-kakaós sütemény limoncello habbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Sütemény

Hab

Összesen 400 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Sütemény

Hab

Összesen 1202 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Sütemény

Hab

Összesen 287 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 400 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2527.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1040 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    188 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 1202 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Sütemény

  1. Ehhez a sütihez kell egy 6 darabos szilikon muffin forma és egy elektromos habverő, ha csak nem megy a tojásfehérje habbá verése kézzel. Muffin forma helyett még használható 6 szuflé forma.
  2. A krémet gyorsan összedobjuk, úgyhogy már itt kezdhetjük előmelegíteni a sütőt 220 fokra.
  3. A margarint 40 mp. alatt a mikróban megolvasztjuk.
  4. Közben egy mély tálba beleütünk egy tojást, és villával felverjük. A megolvadt vajat elkeverjük a tojással, majd a sütőporral, vaníliás cukorral, rummal, aromával.
  5. Váltsunk át egy keverőlapátra, a legjobb, ha az is szilikon. Fokozatosan belefordítjuk a kakaót, cukrot, egy csipet sót, lisztet. Amikor homogén krém lesz, akkor lassan beleadagoljuk a tejet. Ne legyen nagyon folyós, ha úgy érezzük, jó az állaga, akkor kevesebb tejet is rakhatunk bele.
  6. A krémet osszuk szét a formákba. Egy kicsit fel fog jönni, de nem túlságosan. 10 percre rakjuk be a sütőbe.

Hab

  1. Közben egy tojást válasszunk szét. A sárgája jó lesz holnap a reggeli rántottába. A fehérjéhez adjunk egy csipet sót, és a habverővel verjük habbá. Amikor majdnem kemény, lassan adagoljuk bele a Limoncellot.
  2. Ekkora már kb. le is telt a 10 perc. A krém egy kicsit szilárdabb, de azért a közepe még folyik. Egy kanállal pakoljuk rá a habot, nem baj, ha nem túl szép, ha szépségversenyre akarjuk őket vinni, akkor használjunk habzsákot.
  3. Így rakjuk még be 8 percre, hogy a tojáshab átsüljön. A sütemény közepe egy kicsit folyós fog maradni, de a külseje átsül. Egyszerre két ilyen kis finomságot is meg fogunk enni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 353
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 22.

Ajánló

Ha már van Limoncello a habban, kortyolgathatsz hozzá még egy kicsit.

Receptkategóriák

Rumos-kakaós sütemény limoncello habbal
Fakanál és Tűsarok 7 recept

Ez az első recept, amit felraktam a gasztroblogomra. :D Saját találmány, egy mikrós süti recept alapján.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek