Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-joghurtos fánk

Rumos-joghurtos fánk
Rumos-joghurtos fánk
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira egyszerű étel, minimális macerával, viszont isteni finom.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Élesztőt megfuttatjuk a cukros, langyos tejben.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sikért, a sót, a joghurtot, az olajat, a rumot, és rugalmas tésztát dagasztunk belőle, megkelesztjük.
  3. Enyhén lisztezett deszkán kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Negyed órát még kelesztjük, majd bő, forró olajban mindkét oldalt aranybarnára sütjük, szalvétára szedjük.
  5. Ízlés szerint porcukorral, lekvárral kínáljuk.

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 435
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelt tészta olajban sütve, rumos fánk lekvárral

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

891
finomliszt 50 dkg
tej 1 dl
joghurt 1 dl
tojássárgája 2 db
cukor 2 ek
1 csipet
friss élesztő 2 dkg
napraforgó olaj 2 ek
rum 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
sikér 1 tk
napraforgó olaj 4 dl