r
Nosalty Logó

Virágfánk VnéEdit konyhájából

VnéEdit
Virágfánk VnéEdit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

379
Kalória
7.6g
Fehérje
51.3g
Szénhidrát
15.7g
Zsír
41.4g
Víz
85.8g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 2270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    307.7 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    248.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 2270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 321 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A liszttel összekeverjük a szódabikarbónát, a sütőport, az elmorzsolt élesztőt, a sót, és a többi hozzávalókkal összegyúrjuk.
  2. 2 mm-re kinyújtjuk, virág formával kiszaggatjuk. 2 db virágot teszünk egymásra. Felhevített, de nem forró olajban kisütjük.
  3. Amikor beletettem a virágokat az olajba, akkor lehúztam a tűzről. Egy kötőtűt parafa dugóba szúrtam, és a virágok közepét a dugóval lenyomtam. Visszatettem a lángra, és kisütöttem.
  4. Ezzel a módszerrel felfelé törekszik a virág szirom. Papírtörlőre szedjük. Porcukorral meghintjük, a közepébe lekvárt csurgatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Az interneten láttam ezt a fánkot. Nagyon megörültem neki. Kipróbáltam, nekünk nagyon ízlett.

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek