r
Nosalty Logó

Hosszú kelesztésű bagett

margaretta
Hosszú kelesztésű bagett
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

690
Kalória
23.3g
Fehérje
138.4g
Szénhidrát
3.3g
Zsír
162.8g
Víz
-
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
589mg
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2762 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1918 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    1560 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    162.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7671.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    302 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    6241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    553.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    651.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 2762 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet kimérjük egy tálba. (Volt már, hogy vegyesen használtam BL55 és BL80-as liszteket, úgy is jó lett a végeredmény.) Belemérjük a sót, elkeverjük. Belemérjük az élesztőt is, elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vizet. (Az erdeti recept jeges vizet ír, de én soha nem úgy csináltam, egyszerűen nem volt otthon épp jég, így csak sima hideg vízzel dolgoztam.) A száraz hozzávalóka szépen összekeverjük a vízzel. Akkor jó, ha az edény aljára még odaragad, de az edény oldalától elválik. (Ez tényleg így lesz, ahogy az eredeti recept is írja. Én a robotgép spiráljával szoktam összedolgozni a tésztát.)
  3. Letakarjuk, és hűvös helyre tesszük. (Nekem még soha nem volt reggel annyi időm, hogy megvájram, amíg szobahőmérsékletű lesz a hűtő után, de az eredeti receptben a hűtőben kell tárolni. Ilyenkor lassan dolgoznak az élesztő gombák, és ettől lesz finom, ropogós a héja.) Legalább12 órát kelesztjük.
  4. Reggel kivesszük, és lisztezett felületre borítjuk. A tészta szétterül a deszkán. Bagett adagokat vágunk le belőle, és sütőpapíros tepsire tesszük. Ha nagyon ragad, kicsit lisztezzük be a kezünk, de nem kell nagyon, ne legyen lisztes a bagett teteje.
  5. Sütőben sütjük úgy, hogy a sütő aljában egy vizes edénykét teszünk. Rövid idegi sütjük, míg a teteje szép kenyérszínű lesz. Nem szabad túlsütni, mert megkeményedik a héja, bár attól még finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40

A receptet ahol találtam, már nagyon régen elmentettem, de mindig féltem kipróbálni, hogy biztosan nagyon macerás. Csak egyszer kellett nekidurálnom magam, rájöttem, hogy egyáltalán nem macerás, és hogy olyan finom a végeredmény, hogy a család minden nap ezt követelné.  Ropogós kérgű, puha, picit nedves bélzetű péksütemény az eredmény, házi kencékkel, de sima vajjal is isteni, tényleg! Ne riasszon meg senkit a hosszabb kelesztés, este kb. 10 perc alatt kész vagyok, másnap csak bagett formára vágom, és sütöm. Ízesíteni is lehet, de én csak így, kenyér ízűen szeretem a legjobban.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...