r
Nosalty Logó

Hosszú kelesztésű bagett

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
margaretta
Hosszú kelesztésű bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 690 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2762 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 207 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1918 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    1560 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 690 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7671.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    302 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    6241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 2762 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet kimérjük egy tálba. (Volt már, hogy vegyesen használtam BL55 és BL80-as liszteket, úgy is jó lett a végeredmény.) Belemérjük a sót, elkeverjük. Belemérjük az élesztőt is, elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vizet. (Az erdeti recept jeges vizet ír, de én soha nem úgy csináltam, egyszerűen nem volt otthon épp jég, így csak sima hideg vízzel dolgoztam.) A száraz hozzávalóka szépen összekeverjük a vízzel. Akkor jó, ha az edény aljára még odaragad, de az edény oldalától elválik. (Ez tényleg így lesz, ahogy az eredeti recept is írja. Én a robotgép spiráljával szoktam összedolgozni a tésztát.)
  3. Letakarjuk, és hűvös helyre tesszük. (Nekem még soha nem volt reggel annyi időm, hogy megvájram, amíg szobahőmérsékletű lesz a hűtő után, de az eredeti receptben a hűtőben kell tárolni. Ilyenkor lassan dolgoznak az élesztő gombák, és ettől lesz finom, ropogós a héja.) Legalább12 órát kelesztjük.
  4. Reggel kivesszük, és lisztezett felületre borítjuk. A tészta szétterül a deszkán. Bagett adagokat vágunk le belőle, és sütőpapíros tepsire tesszük. Ha nagyon ragad, kicsit lisztezzük be a kezünk, de nem kell nagyon, ne legyen lisztes a bagett teteje.
  5. Sütőben sütjük úgy, hogy a sütő aljában egy vizes edénykét teszünk. Rövid idegi sütjük, míg a teteje szép kenyérszínű lesz. Nem szabad túlsütni, mert megkeményedik a héja, bár attól még finom.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5187
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 19.

Ajánló

Kezdőknek és haladóknak. Péksüti imádóknak kötelező.

Receptkategóriák

Hosszú kelesztésű bagett
margaretta 15 recept

A receptet ahol találtam, már nagyon régen elmentettem, de mindig féltem kipróbálni, hogy biztosan nagyon macerás. Csak egyszer kellett nekidurálnom magam, rájöttem, hogy egyáltalán nem macerás, és hogy olyan finom a végeredmény, hogy a család minden nap ezt követelné.  Ropogós kérgű, puha, picit nedves bélzetű péksütemény az eredmény, házi kencékkel, de sima vajjal is isteni, tényleg! Ne riasszon meg senkit a hosszabb kelesztés, este kb. 10 perc alatt kész vagyok, másnap csak bagett formára vágom, és sütöm. Ízesíteni is lehet, de én csak így, kenyér ízűen szeretem a legjobban.

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

  Ha az eredeti recept jeges vizet és h?t?t ír, akkor ez a Pain a l'Ancienne - a késleltetett kelesztés - módszere. Olvass utána, ha van id?d! Egyébként érdemes lenne kipróbálnod úgy is, hogy pontosan követed az eredeti utasításokat. Egészen más íz? kenyeret fogsz kapni.

margaretta

Igen, Pákosztos macskánál (http://pakosztos.blogspot.com/2008/06/pain-lancienne.html) találtam a receptet, ha valaki az autentikusat szeretné kipróbálni. Biztos, hogy úgy még jobb. Nálunk valahogy mindig úgy alakul, hogy ha a férjem megkívánja ezt a fajta péksüteményt, semmi türelme várni, még az is nehezére esik, hogy egy éjszakát és délel?ttöt várjon, így esélyem sincs, hogy igazán késleltetett kelesztéssel készítsem.:)

bpvales

Tegnap el?készítettem, ma reggel megsütöttem, és nagyon jó lett. :) Vajjal, retekkel isteni!

margaretta

Nagyon örülök neki, hogy kedvet kaptál! Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.