r
Nosalty Logó

Rozsos-grahamos-lenmagos zsemle

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ZilkaZil
Rozsos-grahamos-lenmagos zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
vadkovászos
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 637 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2544 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 254 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2566.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    1755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 637 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10265.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    730 mg
  • Foszfor
    1849 mg
  • Nátrium
    7021 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1352 micro
Összesen 2544 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 254 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a száraz anyagokat.
  2. Hozzáöntjük a langyos kovászt, és apránként annyi langyos vizet, amennyivel egy erős, ragadós masszává tudjuk dolgozni a tésztát.
  3. Alaposan átgyúrjuk, és lefedve, kiolajozott tálbanegy éjszakát kelni hagyjuk.
  4. Reggel áthajtogatjuk, és még 1 órát pihentetjük.
  5. Lisztezett deszkán óvatosan vastag, henger alakúra formázzuk.
  6. Vízzel lekenjük a tetejét, és meghintjük liszttel elkevert egész magokkal.
  7. Egy éles késsel kb. 6 darabba vágjuk, kissé kipofozzuk, és így hagyjuk pihenni 20 percig.
  8. Forró sütőben sütjük kb. 15 percig (amíg szépen meg nem emelkedik a tészta), majd további 30 percig közepes lángon, amíg belül is szépen át nem sül.
  9. Konyharuha alatt kihűtjük.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5596
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rozsos-grahamos-lenmagos zsemle
ZilkaZil 127 recept

Ez az egyik leggyakrabban sütött kenyértésztám sietős zsemle-verzióban. Ilyen formában szerintem csak aznap igazán finom, amikor még jó ropogós a héja (ellenben kenyér formájában sütve másnap szeretem jobban...).

Hozzászólások

Fahéj

Nagyon szépek! "Kissé kipofozzuk"-ez nagyon tetszik. :))) Üdv: Fahéj

ZilkaZil

csak úgy szeretetb?l :))

Torma

Jó magos, jó rozsos!!! Köszi a megosztást Zilka! Egy jó rozsos-vadkovászos van a soron; jól jött a recept, köszönöm!!! P, T :)

ZilkaZil

Szíves örömest, Torma! Várom a te recepted én is! puszi

Törölt felhasználó

Drága Zilka! Segítség... :-) Megcsináltam, de egy millimétert se emelkedett, valószín?leg Gyuri még gyenge volt. Kérdésem lenne, hogy öregtésztával vagy kefíres kovásszal tudnám helyettesíteni? Olyan hideg van a lakásban, hogy nem kezdenék újabb kovász készítésbe... Ölellek: Dóri

ZilkaZil

Kedves Dóri! Az öregtésztás sütést nem sokszor próbáltam, de annyi tapasztalatom van vele, hogy ahhoz mindenképp kell plusz éleszt? is. Kefires kovásszal pedig biztosan m?ködni fog, de akár sima éleszt?vel is elkészítheted. Remélem sikerül majd! A kovászt érdemes jó min?ség? rozslisztb?l alacsony ásványianyag-tartalmú vízzel készíteni (mint amit a jóféle teákhoz használ az ember), mert ezek nagyban befolyásolják a végeredményt. Na, meg a h?mérséklet, páratartalom, id?...:) Majd írd meg, hogyan sikerült a második próbálkozás, és azért ne add fel a kovásszal való sütést! ;-) üdv, Zilka

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.