r
Nosalty Logó

Zsemle teknős szendvicshez

Andi80_
Zsemle teknős szendvicshez
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Lekenéshez

374
Kalória
10.5g
Fehérje
60.4g
Szénhidrát
9g
Zsír
18.3g
Víz
49.6g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Lekenéshez

Összesen 374 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Lekenéshez

Összesen 2988 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Lekenéshez

Összesen 265 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 374 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5238.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    3375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    482.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    146 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 2988 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl tejben 1 tk cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a margarint, a tojássárgáját, és a maradék tejet fokozatosan adagolva kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. Zsemléket formálunk a tésztadarabokból.
  5. Mintázó eszközként egy műanyag ravioli készítőre lesz szükségünk. A ravioli készítőt egyesével minden zsemlére rányomjuk. Ne sajnáljuk, nyomjuk rá erősen, mert sütéskor így is megemelkedik.
  6. A zsemléket két tenyerünk között kicsit sodorjuk meg, hogy magasodjanak, mintha korongoznánk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk. (Érdemes távolabb tenni egymástól, mert még nőni fognak.) Ott még addig kelesztjük, míg bemelegszik a sütő.
  8. Lekenjük egy egész, felvert tojással.
  9. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  10. Hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk, és tetszőlegesen megtöltjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38×28

Már az interneten több helyen is láttam képet hasonló állatkáról, sőt Salamon Csilla is alkotott már Teknős szendvicset. Én pedig megsütöttem hozzá a zsemlét. Ha jól láttam, Csilla alma cikkezővel mintázott, de nekem az még hiányzik a háztartásomból. Jól jött a formázáshoz a ravioli készítő. Nagyon tetszett a gyermekeimnek, nagy lelkesedéssel falatozták.:-) Fázisfotók a készítésről a blogon találhatók.

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...