Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos-fehérboros nyúlpecsenye

Rozmaringos-fehérboros nyúlpecsenye
Rozmaringos-fehérboros nyúlpecsenye
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokáig nem ettünk egyáltalán nyulat, de amikor először készítettem, még a gyerekeknek sem volt ellene kifogásuk. Azóta már sikerült olyan beszerzési forrást találnom, ahonnan nagyon szépen megtisztított és feldarabolt nyulat tudok venni.
Egyáltalán nem kell idegenkedni tőle, teljesen semleges ízű, a csirkehúshoz hasonlít leginkább.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Félbevágott, sütőben sült krumpli, de akár petrezselymes burgonya vagy krumplipüré is illik hozzá.
A nyúl csontos részeiből a következő leves készült: Nyúlraguleves vajas galuskával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst lehártyázzuk, jól átmossuk, és besózzuk.
  2. A hagymát felaprítjuk, majd olajon vagy zsíron megdinszteljük. Belevágjuk a zöldpaprikát is, egy darabig még sütjük, majd beletesszük a húst. Megborsozzuk, ráöntjük a bort, és lefedve pároljuk.
  3. Ha a hús már félig megpuhult, beletesszük a feldarabolt paradicsomot, zúzott fokhagymát és a rozmaringot. A felcsíkozott kaliforniai paprikát csak a végén tegyük hozzá, hogy kicsit ropogós maradjon.
  4. Addig sütjük, míg megpuhul, de lesüthetjük zsírjára is, hogy piros színt kapjon. Finom sűrű szaftja lesz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 33 666
elküldve: 6
receptkönyvben: 117
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérborban párolt nyúlcomb rozmaringgal, rozmaringos nyúlpecsenye

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pergamon62
pergamon62 Thu, 2017-02-23 20:56

Szinte pontosan követtem a receptet. Én tettem bele tárkonyt és római köményt is. A köret párolt édesburgonya volt! Nagyon finom lett!

macska11
Sylvia / macska11 Mon, 2014-08-04 17:34

Szia Klivi !
Most kaptunk egy kisebb, lefagyasztott nyulat (első próbálkozás) és azt ajánlották, hogy fokhagymás tejben áztassam egy éjszakát. Te is szoktad 'előkezelni' a nyulat ?
Sylvia

tmelinda04
tmelinda04 Fri, 2012-07-20 12:02

Én is elkészítettem így a nyulat, azzal a különbséggel, hogy én rögtön az elején a fokhagymát az olajban pirítottam (vigyázva hogy ne égjen meg), ráraktam a nyúlhúst, ott sóztam, fehérborssal megszórtam (szerintem a fehérbors nagyon jól illik a nyúlhúshoz), rozmaringot szórtam rá, majd így pirítottam fehérre. Aztán fehérborral felöntöttem, kb 2 dl (én félédessel csináltam) és rászórtam egy vékonyra szeletelt közepes méretű hagymát. A hagymától így is besűrűsödik a leve a 2-2,5 óra alatt.

tilla.beder
Tilla / tilla.beder Mon, 2011-08-29 23:34

isteni ez a recept, ritkan fozok es nem mindig sikerul, de ennek fennseges ize lett! Koszonom, hogy megosztottad es a nyulragu leves is tokeletesre sikeredett :)

klivi
klivi / klivi Tue, 2011-08-30 17:35

Kedves tilla.beder!
Én köszönöm a hozzászólást, nagyon örülök, hogy ízlett a levessel együtt.
Üdv.
Livi

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2011-06-15 11:29

Ez nagyon gusztusos!Mi szoktunk nyulat készíteni.Nagyon finom a húsa és nem zsíros.A leves pedig szenzációs.Várom....Beküldöd ugye?Üdv:Bogi

klivi
klivi / klivi Wed, 2011-06-15 18:55

Kedves Bogi!
Örülök, hogy tetszik. A levest is beküldtem már, de úgy látszik még egy kicsit várat magára.. :)
Üdv.
Livi

602
nyúlhús 1.5 kg
vöröshagyma 1 kis fej
zöldpaprika 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 0.5 db
paradicsom 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
citrombors 0 ízlés szerint
rozmaring 2 szál
fehérbor 1 dl
hegyes erős paprika 1 db
napraforgó olaj 2 ek