r
Nosalty Logó

Rozmaringos rusztikus krumpliskenyér

Évi néni
Rozmaringos rusztikus krumpliskenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

474
Kalória
13g
Fehérje
83.3g
Szénhidrát
8.8g
Zsír
31.2g
Víz
18.8g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3792 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 474 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6223.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    4351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    666.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    249.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 3792 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük sós vízben, és a főzőléből 2 dl-t meghagyva és a vajat hozzákeverve botmixerrel összetörjük.
  2. Az 1 dl langyos tejhez hozzákeverjük az 1 ek mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük.
  3. Az öregtésztát, a megkelesztett élesztőt, az összetört burgonyát, a lisztet és a szercsendiót összegyúrjuk, addig dagasztjuk, amíg viszonylag kemény, de ruganyos tésztét nem kapunk. Egy órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, jól megdögönyözzük, kipüföljök belőle a levegőt is. Hosszabb kenyérformájúra gyúrjuk, csavarunk rajta kettőt-hármat, és egy nagy lefedhető tálba tesszük (én egy teflon nagy kacsasütőbe tettem), lespricceljük langyos vízzel, megszórjuk szárított, vagy friss rozmaringgal, a tetőt ráhelyezve 20-30 percet kelesztjük, majd 210 C-ra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésre fél órára.
  5. Ezt követően levesszük az edény tetejét, a hőmérsékletet 180 C-ra csökkentjük, és még 15 percig pirongatjuk kenyerünket.
  6. Rácsra téve hűtjük ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40

Krumplis hangulatomban vagyok. Egyébként is szeretem. Tegnap gnocchit ettem és krumplis kiflit sütöttem, ma ezt a kenyeret, mi jöhet még ezután? Bármilyen formájában imádom. A vércsoport szerinti diéta szerint nem is ehetném, meg hízlal is, de ki bánja? Hisz finom.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...