r
Nosalty Logó

Rozmaringos rusztikus krumpliskenyér

Évi néni
Rozmaringos rusztikus krumpliskenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

474
Kalória
13g
Fehérje
83.3g
Szénhidrát
8.8g
Zsír
31.2g
Víz
18.8g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3792 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 474 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6223.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    4351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    666.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    249.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 3792 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük sós vízben, és a főzőléből 2 dl-t meghagyva és a vajat hozzákeverve botmixerrel összetörjük.
  2. Az 1 dl langyos tejhez hozzákeverjük az 1 ek mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük.
  3. Az öregtésztát, a megkelesztett élesztőt, az összetört burgonyát, a lisztet és a szercsendiót összegyúrjuk, addig dagasztjuk, amíg viszonylag kemény, de ruganyos tésztét nem kapunk. Egy órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, jól megdögönyözzük, kipüföljök belőle a levegőt is. Hosszabb kenyérformájúra gyúrjuk, csavarunk rajta kettőt-hármat, és egy nagy lefedhető tálba tesszük (én egy teflon nagy kacsasütőbe tettem), lespricceljük langyos vízzel, megszórjuk szárított, vagy friss rozmaringgal, a tetőt ráhelyezve 20-30 percet kelesztjük, majd 210 C-ra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésre fél órára.
  5. Ezt követően levesszük az edény tetejét, a hőmérsékletet 180 C-ra csökkentjük, és még 15 percig pirongatjuk kenyerünket.
  6. Rácsra téve hűtjük ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40

Krumplis hangulatomban vagyok. Egyébként is szeretem. Tegnap gnocchit ettem és krumplis kiflit sütöttem, ma ezt a kenyeret, mi jöhet még ezután? Bármilyen formájában imádom. A vércsoport szerinti diéta szerint nem is ehetném, meg hízlal is, de ki bánja? Hisz finom.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek