r
Nosalty Logó

Burgonyás kenyér Zsivikétől

Zsivike
Burgonyás kenyér Zsivikétől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kovász

Tészta

691
Kalória
17.2g
Fehérje
125.7g
Szénhidrát
12.4g
Zsír
129.1g
Víz
-
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Kovász

Tészta

Összesen 691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Kovász

Tészta

Összesen 2765 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Kovász

Tészta

Összesen 234 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    1077 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    125.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    129.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5712.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    4309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    502.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    516.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 2765 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

Kovász

  1. A kovászhoz való élesztőt, a hozzá való langyos tejben/vízben felfuttatjuk a kovászhoz való liszttel és cukorral.

Tészta

  1. A tésztához a lisztet szitáljuk át, keverjünk bele 1 ek. sót és 1 ek. cukrot.
  2. Megfőzzük a közepes krumplit héjában. Majd morzsoljuk bele a lisztbe. (ha nem főt meg az egész -mint nekem- lereszeltem, és turmixoltam egy kis vízzel -okos 5 évesem mondta- nyúlós püré lesz, de lehet ettől lett szuper :) )
  3. Fészket készítünk a burgonyás lisztbe, öntsük bele a felfuttatott élesztőt, adjuk hozzá még az olajat és a langyos vizet.
  4. Alaposan dolgozzuk össze az összes hozzávalót (nokedliszerű tésztát kell kapni). Meleg helyen, 1 órát kelesztjük, sütőt elő kell melegíteni 200 fokra, alsó-felső sütésen.
  5. Míg a sütő melegszik, a tésztát borítsuk a lisztezett asztalra, és nyomkodjuk téglalap alakúra. Majd a széleit hajtogassuk befelé egymásra. (még egy kicsit alá is nyomtam, és téglalapot csináltam belőle) Jénai tálba, sütőpapírra tesszük, picit spricceljük a tetejét, és a jénai fedőt egy kis víz és olajjal megkenjük. Így tegyük rá, és pihentessük kb. 20 percet.
  6. Jénai tálba, sütőpapírra tesszük, picit spricceljük a tetejét, és a jénai fedőt egy kis víz és olajjal megkenjük. Így tegyük rá, és pihentessük kb. 20 percet. Megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Most elsőre sikerült megcsinálnom, és boldogan fel is raktam. Pihe-puha. :)

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...