r
Nosalty Logó

Burgonyás kenyér tejszínes tang zhonggal

Évi néni
Burgonyás kenyér tejszínes tang zhonggal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tejszínes tang zhong-hoz

A kenyértésztához

311
Kalória
10.8g
Fehérje
52.1g
Szénhidrát
8.3g
Zsír
53.2g
Víz
18.5g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tejszínes tang zhong-hoz

A kenyértésztához

Összesen 311 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tejszínes tang zhong-hoz

A kenyértésztához

Összesen 3100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tejszínes tang zhong-hoz

A kenyértésztához

Összesen 231 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 311 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.9 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9464.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    971 mg
  • Foszfor
    2923 mg
  • Nátrium
    5029 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    521.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

Víz

  • Összesen
    532.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1155 micro
Összesen 3100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

A tejszínes tang zhong-hoz

  1. Először a tang zhongot készítjük el úgy, hogy a tejet, a tejszínt és a lisztet hidegen habverővel csomómentesre keverjük, amit aztán felforralunk, kb. 1 percig főzzük, míg krémes állagúra sűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről, és lehűtjük.
  2. A vízben elkeverjük a cukrot, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk rajta 6-7 perc alatt.
  3. A vajat megolvasztjuk.
  4. Minden alapanyagot a kenyérsütőgép üstjébe készítünk, és dagasztó programra kapcsoljuk.
  5. Amikor megkelt a tészta, lisztezett deszkán átgyúrjuk, cipót formálunk belőle, és olyan sütőedénybe tesszük, aminek teteje is van.
  6. Ha újra megkelt a duplájára, a tetejét lefújjuk langyos vízzel, lefedjük, és a kenyeret 230 fokra előmelegítettsütőbe toljuk hőlégkeverésen. Így sütjük 15 percig, majd a tetőt levéve még fél órát 200 fokon sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28

Piszkált, hogy milyen lehet egy nagy kenyér tang zhonggal. Egyszer már megpróbáltam a tejes tang zhongot, de akkor kovásszal házasítottam, amivel nem jártam sikerrel. Már régebben gondolkodtam rajta, hogy milyen lehet tejszínből elkészíteni ezt az adalékot, de amikor Tormánál láttam a tejes tang zhongot, akkor nem haboztam tovább, nekiláttam. Nagyon finom, lágy tésztát kaptam. Még bőven keleszthettem volna, de csak 10 percet hagytam neki, mert annyira elkezdett növekedni, mikor letakartam, hogy újra attól féltem túlnő, majd összeesik, mint a kovászos változatnál. Legközelebb hagyok még neki egy kis időt, mert akkor még levegősebb lehet a kenyér.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek