Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos csirkecomb burgonyával (Rozmaringos csirke 3.)

Rozmaringos csirkecomb burgonyával (Rozmaringos csirke 3.)
Rozmaringos csirkecomb burgonyával (Rozmaringos csirke 3.)
105 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik olyan receptem, amit már akkor készítek, amikor dunsztom sincs mit is főzzek :-). De a siker garantált!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb hőálló edényt vajjal kikenünk, és a nagyobb szeletekre vágott főtt burgonyával beterítjük.
  2. Rátesszük a csíkokra vágott tarja felét is.
  3. Megszórjuk ételízesítővel és kevés rozmaringgal, valamint reszelünk rá kevés borsot.
  4. Egy mélyebb tálba tesszük a lebőrözött csirkecombokat, a megmaradt felcsíkozott tarját, és rászeljük a hagymát, a 3 fokhagymát és 2 kiskanálnyi rozmaringot.
  5. Borsozzuk, 1-2  ek ételízesítő teszünk bele, mustározzuk és balzsamecetezzük, majd 1 kk sót is teszünk bele.
  6. Ezt az egészet jól elkeverjük, és szépen elhelyezzük a burgonyán.
  7. A nagy tejfölbe belereszeljük a megmaradt fokhagymát, kicsit borsozzuk, sózzuk, és ráöntjük az ízesített combokra.
  8. A maradék vajat rámorzsoljuk.
  9. Reszelt sajttal befedjük, alufóliával letakarjuk, és forró sütőben készre sütjük.
  10. Ha már puha, alufóliát levéve, kicsit lepirítjuk.

  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 552
elküldve: 9
receptkönyvben: 320
elkészítve: 3/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rozmaringos csirkecombok burgonyaágyon, tejföllel-sajttal sült csirkecomb rozmaringgal fűszerezve

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szuszi
Jolán / szuszi Wed, 2011-01-05 14:56

Kedves Edit!
Dejóóóó....nagyon örülök, hogy ízlett :-)))) Amióta a nosaltyn lógok....igyekszem a csuda receptjeiteket főzni :-)))
üdv Jolán

szuszi
Jolán / szuszi Mon, 2011-01-03 17:42

Kedves Edit !
Olyan sok szuper recept van itt....és hát én is szívesen hozzájárulok receptjeimmel :-))
Remélem elkészíted és ízleni fog!!
üdv Jolán
B.Ú.É,K

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2010-12-31 22:11

Kedves Jolán!
Ez nagyon-nagyon tetszik! Ízes, fűszeres, el tudom képzelni... Köszi a jó ötletet és BÚÉK!!!
Edit

szuszi
Jolán / szuszi Fri, 2010-12-31 20:25

Éva-Anyóca.....köszi....és remélem ha elkészíted, akkor is ott lesz...:-))))
üdv Jolán
B.U.É.K !!!

1068
csirkecomb 1 kg
füstölt-főtt tarja 15 dkg
sajt 20 dkg
margarin 5 dkg
tejföl 450 g
burgonya 1.5 kg
vöröshagyma 3 kis fej
fokhagyma 5 gerezd
rozmaring 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
mustár 2 ek
balzsamecet 1 kk