Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rosa pompelmo fagylalt szicíliai módra

Rosa pompelmo fagylalt szicíliai módra
Rosa pompelmo fagylalt szicíliai módra
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igaz, a hőség kezd leáldozni, de azért még nyár van... szerencsére! S ilyenkor nincs is jobb, mint egy kiváló fagyi. 

Sikerült a napokban hozzájutnom pár darab szicíliai grapefruithoz, s azonnal elkészítettem a szicíliaiak tipikus fagyiját. Aki már járt ezen a szép szigeten, talán meglepetten tapasztalta, hogy az itt élő emberek előszeretettel eszik a fagyit "zsemléből". 
S csak garantálni tudom mindenkinek, kiváló íze van a kettőnek együtt.

hozzávalók / 4 adag

Fagylalt

Briós (4 db)

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Fagylalt:

  1. A cukrot elkeverjük a grapefruit levében, majd a tejszínt elkeverjük a joghurttal, és a grapefruit levéhez adjuk.
  2. Egy éjszakán át hűtött fagyigépben kb. 40-45 perc alatt elkészül a fagyi. Ne feledjük, ez a fagyi lágyabb, mint amit mi ismerünk, ezért ha gondoljuk, kis időre a mélyhűtőbe tehetjük.
Briós:
  1. A tejhez hozzáadjunk 1 tk cukrot, majd meglangyosítjuk. Beletesszük az élesztőt, és hagyjuk 10 percig, hogy felfusson.
  2. Addig a liszteket, sót, maradék cukrot összekeverjük, s hozzáöntjük a tejes élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle. Ezután fél órára betesszük a mélyhűtőbe.
  3. Majd miután kivettük, négybe vágjuk a tésztát, és labdákat gyúrunk belőle. Ha van kedvünk a tetején egy kis részt csípjünk össze gömb formájában.
  4. Ekkor a tojássárgáját és a 2 tk tejet összekeverjük, s ecsettel megkenjük mindegyik tetejét. Egy órát állni hagyjuk, majd ismét bekenjük a tetejét.
  5. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg meg nem barnul a teteje. Megvárjuk, amíg kihűl, s belegombócozzuk a fagyit. Zacskóban 1 napig frissen tartható, de szerintem még aznap jobb megenni, mert akkor a legfinomabb. A briós elkészítésének van egy bonyolultabb változata is, ami kb. másfél napig tart, de ezzel a rövidített módszerrel is ugyanazt az eredményt értem el, így tehát nem bonyolítom meg az elkészítést. :-D
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 375
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
kategória: fagyi
nehézség: nehéz
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: gyümölcsfagyi, sorbet, parfé, fagyikehely, fagyitorta, vaníliafagyi, karamellfagyi

egyéb elnevezések

szicíliai fagyi, fagylalt briósban, házi készítésű olasz fagyi

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

727
grépfrút 3 db
habtejszín 2 dl
joghurt 2 dl
cukor 10 dkg
finomliszt 188 g
rétesliszt 63 g
cukor 38 g
vaj 50 g
1 csipet
élesztő 3 g
tej 50 ml
méz 1 ek
tojássárgája 1 db
narancsvirágvíz 1 teáskanál
vanília kivonat 1 kávéskanál
sütőpor 0.5 csomag
tojássárgája 1 db
tej 2 ml