Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Az Antillákon őshonos növényt 1750 körül fedezték fel Barbadoson, de ma már minden forró égövön termesztik. Közvetlen őse minden bizonnyal a nyugat-indiai pomelo volt.
A grapefruit a fogyókúrázók egyik kedvenc gyümölcse, mivel feltételezésük szerint zsírégető hatású enzimeket tartalmaz. Egyes kutatók azonban inkább csak divatőrületnek tekintik ezt a hipotézist. Tény hogy eddig még egyetlen kutatás sem igazolta az előbbi feltételezést.
A grapefruit vásárlásakor a legfontosabb szempont a héj színe, mivel az nem csak a gyümölcs frissességéről, állagáról, hanem a gyümölcs cukortartalmáról is információkkal szolgálhat. A legédesebbek a sárga héjúak, így lehetőség szerint ezeket válasszuk. A gyümölcs legyen méretéhez képest nehéz, héja kemény, friss. Kerüljük a puffadt példányok vásárlását, mert ezek húsa nagy valószínűséggel igen száraz.
Héjának színe sárgás, sárgás-rózsaszínes, gyümölcshúsának színe pedig a világossárgától a halványpirosig terjed. A belül sárga grépfrút savasabb, fanyarabb ízű, mint a rózsaszínű. Magas C-vitamin tartalma miatt kiváló immunerősítő, és még számos, az egészségre jótékony hatással bír (vérnyomáscsökkentő, nyugtató, májtisztító). Fogyaszthatjuk önmagában, sokak csak a frissen préselt levét isszák, tehetjük gyümölcssalátába, de kínálhatjuk a tenger gyümölcseiből készült ételek mellé is.
Ezen kívül az A- és B-vitaminok minden fajtája megtalálható benne. Lassítja a különböző rákos daganatok fejlődését, a benne található hespetidin az egyik legerősebb vírusölő, így igen jótékony hatása van vírusos megbetegedések gyógyításában, illetve herpeszek leküzdésében.
(Forrás: Gourmandnet)

mikor vegyem

Egész éven át kapható.

hogyan tároljam

A grapefruit hűvös helyen (3-9 °C között) 1-3 hétig is eláll. Az időtartam lehet hosszabb és rövidebb is attól függően mennyire érett gyümölcsről van szó. Vitamin és ásványi anyagtartalmát a tárolás során hosszabban megőrzi, mint más gyümölcsök.

Grépfrút alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!