r
Nosalty Logó

Mézes-diós fagylalt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Takács Kriszti
Mézes-diós fagylalt
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Fagyi

Díszítés

Összesen 940 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Fagyi

Díszítés

Összesen 3760 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Fagyi

Díszítés

Összesen 289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 940 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    316.6 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2362.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    889 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2192 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 3760 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Fagyi

Díszítés

Elkészítés

Fagyi

  1. A tejszínt, a tejet, a vanília kivonatot, a mézet és a cukrot közepes hőmérsékleten melegíteni kezdjük. Felaprítjuk a diót és hozzáadjuk a tejszínhez.
  2. Eközben 2 evőkanál tejjel kikeverjük a keményítőt, majd hozzáadjuk a már meleg tejszínes keverékhez, simára keverjük. Tovább melegítjük folyamatos keverés mellett, amíg be nem sűrűsödik. Félretesszük, majd hagyjuk hűlni.
  3. Amikor még nem hűlt ki teljesen, még egyszer alaposan átkeverjük, majd formába öntjük.

Díszítés

  1. A maradék diót felaprítjuk, elkeverjük a mézzel, majd a fagyi tetejére rakjuk és megszórjuk egy kis liofilizált málnával.
  2. Körülbelül 3-4 órára a hűtőbe rakjuk, majd fogyasztható is.
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2093
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-diós fagylalt
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Fagyi

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!