Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos puffancs Norbi konyhájából

Sajtos puffancs Norbi konyhájából
Sajtos puffancs Norbi konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dédmamám régi, családi receptje. Ma már csak mi szoktuk sütni sajnos. Imádjuk, amiért olyan puha és sajtos, abbahagyhatatlan!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sóval felforraljuk a vizet, amibe beleöntjük a vajat, hogy felolvadjon. Ha ez megtörtént, hozzászitáljuk a lisztet úgy, hogy még a lángon van az edény.
  2. Fél perc után lezárjuk a lángot, majd egyenletesen csomómentesre, simára keverjük a masszát.
  3. Még forrón hozzáadjuk a reszelt sajtot, és ezt is beledolgozzuk. Majd hagyjuk kihűlni.
  4. Hozzáöntjük a megmosott tojásokat, és ezekkel is simára keverjük.
  5. Fóliába tekerve egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.
  6. Másnap apró (5 Ft-os nagyságú) golyókat formálunk belőle, majd meleg 160-170 °C -os (gázon 2-es fokozat) sütőben, (sütőtől, gáz fűtőértékétől stb. függően) 20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha belül nagyon finom, puha, omlós marad. Sütés előtt ízlés szerint még megszórhatjuk kevés sajttal.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 31 111
elküldve: 17
receptkönyvben: 666
elkészítve: 15/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos omlós golyócskák, sajtos golyók, puha sajtos golyócskák

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csipszi2
csipszi2 Mon, 2014-09-08 22:03

Nekem kb. 60 db lesz ebből a mennyiségből. A titok, hogy le ne lapuljon: sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, és ha kész, szép piros a teteje, elzárod a sütőt és egy ideig még benne hagyod a tepsi/ke/t. Igy kívül ropogós, belül puha fánkocskákat kapsz (én kicsit tovább sütöm, 25 percig és 200 fokon).

sheeppy
sheeppy Tue, 2014-03-11 16:27

Ugyan nem tudtam golyócskákat csinalni, mert túl folyós lett, de a finom puhára, de laposra sült kis tésztakupacok így is óriási sztárok lettek...persze csak pár pillanatig...pedig dupla adag volt! Köszönöm a receptet!

Konibaby
Konibaby Tue, 2013-09-03 11:16

Kedves Norbi,
mindent a leírásnak megfelelően csináltam, és miután kivettem a sütőből, két perc után lelapultak :-(

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Sat, 2013-11-30 21:30

Nem tragédia, nekem is lelapul :-) Ha masszív marad, nem finom levegős, pihepuha az már gond, akkor valószínűleg jobban meg kell dolgozni a nyers tésztát.
remélem tudtam segíteni, és elnézésedet kérem amiért csak most.
Üdv, Norbi

bakfitty
bakfitty Fri, 2013-03-01 14:23

Nagyon tetszenek a golyóid, kedves Norbi06! :-)))
Szeretném kérdezni, hogy kb. hány darab lett belőle?

619
víz 0.5 l
vaj 20 dkg
2 kk
sajt 20 dkg
finomliszt 32 dkg
tojás 6 db