r
Nosalty Logó

Sajtos puffancs Norbi konyhájából

Norbi06
Sajtos puffancs Norbi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

619
Kalória
19.8g
Fehérje
41.3g
Szénhidrát
41.6g
Zsír
147g
Víz
292.7g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
533.1mg
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 619 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3718 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    147 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 619 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    249.4 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8308.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1576 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1689 mg
  • Nátrium
    4629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    247.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    882 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2463 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    955 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2433 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1518 micro
Összesen 3718 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

  1. A sóval felforraljuk a vizet, amibe beleöntjük a vajat, hogy felolvadjon. Ha ez megtörtént,hozzászitáljuk a lisztetúgy, hogy még a lángon van az edény.
  2. Fél perc után lezárjuk a lángot, majd egyenletesen csomómentesre, simára keverjük a masszát.
  3. Még forrón hozzáadjuk a reszelt sajtot,és ezt is beledolgozzuk. Majd hagyjuk kihűlni.
  4. Hozzáöntjük a megmosott tojásokat, és ezekkel is simára keverjük.
  5. Fóliába tekerve egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.
  6. Másnap apró (5 Ft-os nagyságú) golyókat formálunk belőle, majd meleg 160-170 °C -os (gázon 2-es fokozat) sütőben, (sütőtől, gáz fűtőértékétől stb. függően) 20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha belül nagyon finom, puha, omlós marad. Sütés előtt ízlés szerint még megszórhatjuk kevés sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Dédmamám régi, családi receptje. Ma már csak mi szoktuk sütni sajnos. Imádjuk, amiért olyan puha és sajtos, abbahagyhatatlan!

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...