Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós falusi kenyér

Ropogós falusi kenyér
Ropogós falusi kenyér
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Beírtam a google-ba, hogy köles recepteket keresek, és ezt találtam a food.com-on. Először kölessel sütöttem, de nem akar a tésztában maradni, sem gyúráskor, se szeleteléskor, csak úgy pattog kifelé belőle. Azért cseréltem le szezámmagra, mert úgy írja, hogy azzal is jó. A mézet is kihagytam, nekem túl édes azzal, vaj helyett meg lehet olajat is, akkor nem kell olvasztgatni.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben oldjuk fel a cukrot, keverjük hozzá az élesztőt, tegyük félre 10 percre.
  2. A liszteket keverjük össze a zabpehellyel, darával, korpával, szezámmaggal meg a sóval.
  3. Öntsük hozzá az élesztős vizet, a felolvasztott vajat, üssük bele a tojást.
  4. Dagasszuk 8-10 percig (ha ragadós lenne a tészta, akkor most adjunk hozzá apránként a plusz 6 dkg finomlisztből), rakjuk egy kiolajozott edénybe, kenjük be a tetejét is.
  5. Letakarva duplájára kelesztjük.
  6. Kicsit gyúrjuk át, majd formázzuk a sütőedény alakjára (én egy ovális jénait használtam), amit kiolajoztunk előzőleg. Rakjuk bele a tésztát, beolajozott fóliával letakarva, ismét a duplájára kelesztjük.
  7. Éles késsel néhány helyen vágjuk be a kenyér tetejét, forró sütőbe tolva pirosra sütjük. Borítsuk ki a tepsiből rácsra, és hagyjuk kicsit hűlni.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 29x9 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 272
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szezámmagos kenyér, zabos korpás kenyér, magos korpás kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

183
víz 2.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
instant élesztő 2 kávéskanál
finomliszt 25 dkg
teljes kiőrlésű liszt 12 dkg
zabpehely 3 dkg
kukoricadara 4 csapott ek
búzakorpa 2 dkg
szezámmag 5 dkg
1 teáskanál
vaj 3 dkg
tojás 1 db