r
Nosalty Logó

Ropogós csokis-mogyorókrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Landyland
Ropogós csokis-mogyorókrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskóta

A ropogós krém

A csokis krém

Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskóta

A ropogós krém

A csokis krém

Összesen 6633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskóta

A ropogós krém

A csokis krém

Összesen 346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    368.6 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5549.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    2456 mg
  • Nátrium
    996 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    726.7 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1875 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    531 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    1798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1847 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2697 micro
Összesen 6633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A piskóta

A ropogós krém

A csokis krém

Elkészítés

A piskóta

  1. A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük. Majd a sárgájákat egyenként hozzákeverjük.
  2. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, ezután pedig óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
  3. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, és tűpróbáig sütjük. (Én 22 cm átmérőjű formát használtam.)
  4. Ha kész, a kihűlt piskótát három részre vágjuk.

A ropogós krém

  1. A nutellát a darabokra tördelt fehér csokival és az olajjal együtt gőzfürdő felett megolvasztjuk.
  2. A rolettiket apró darabokra törjük, és belekeverjük a nutellás krémbe.
  3. Ezzel a krémmel megkenjük az alsó lapot, és ráhelyezzük a középsőt (célszerű visszarakni a tortakarikába, nehogy szétcsússzanak a rétegek).

A csokis krém

  1. 0,6 dl habtejszínt gőzfürdő felett megmelegítünk, majd beletördeljük az étcsokoládét.
  2. Egy másik tálban a maradék habtejszínt kemény habbá verjük.
  3. A zselatint a vízzel megduzzasztjuk, majd megmelegítjük.
  4. Egy következő tálban a tojássárgáját a cukorral habosra verjük.
  5. A csokis krémet és a zselatint hozzákeverjük a tojássárgájás krémhez, ezután a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
  6. A krém kb. 3/4-ét rásimítjuk a középső tortalapra, és ráillesztjük a tetejét. Ezek után a maradék krémet és a tortát is egy kis időre hűtőbe tesszük, hogy a zselatin megdermedhessen.
  7. Ha ez kész, levesszük a tortakarikát, és a maradék krémmel bevonjuk a tortát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8140
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 11.

Ajánló

Ha szépen szeretnénk díszíteni a tortát, akkor szeletelt mandulával vagy darált mogyoróval is bevonhatjuk még az oldalát. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós csokis-mogyorókrémes torta
Landyland 19 recept

Ez a recept a Nők lapja konyha 2013. október számából van, a különbség csak a krémek arányában van. A tortát a barátnőmnek sütöttem először, és olyan jól sikerült, hogy a szülei még azóta is erről áradoznak. Egyetlen probléma van vele: képtelenség leállni vele...

Hozzávalók

A piskóta

A ropogós krém

A csokis krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek