r
Nosalty Logó

Ropogós csokis-mogyorókrémes torta

Landyland
Ropogós csokis-mogyorókrémes torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskóta

A ropogós krém

A csokis krém

662
Kalória
12.7g
Fehérje
72.7g
Szénhidrát
36.9g
Zsír
61g
Víz
254.3g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
49.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskóta

A ropogós krém

A csokis krém

Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskóta

A ropogós krém

A csokis krém

Összesen 6633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskóta

A ropogós krém

A csokis krém

Összesen 346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    368.6 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5549.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    2456 mg
  • Nátrium
    996 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    726.7 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    610.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1875 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    531 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    1798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1847 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2697 micro
Összesen 6633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 346 kcal

Elkészítés

A piskóta

  1. A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük. Majd a sárgájákat egyenként hozzákeverjük.
  2. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, ezután pedig óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
  3. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, és tűpróbáig sütjük. (Én 22 cm átmérőjű formát használtam.)
  4. Ha kész, a kihűlt piskótát három részre vágjuk.

A ropogós krém

  1. A nutellát a darabokra tördelt fehér csokival és az olajjal együtt gőzfürdő felett megolvasztjuk.
  2. A rolettiket apró darabokra törjük, és belekeverjük a nutellás krémbe.
  3. Ezzel a krémmel megkenjük az alsó lapot, és ráhelyezzük a középsőt (célszerű visszarakni a tortakarikába, nehogy szétcsússzanak a rétegek).

A csokis krém

  1. 0,6 dl habtejszínt gőzfürdő felett megmelegítünk, majd beletördeljük az étcsokoládét.
  2. Egy másik tálban a maradék habtejszínt kemény habbá verjük.
  3. A zselatint a vízzel megduzzasztjuk, majd megmelegítjük.
  4. Egy következő tálban a tojássárgáját a cukorral habosra verjük.
  5. A csokis krémet és a zselatint hozzákeverjük a tojássárgájás krémhez, ezután a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
  6. A krém kb. 3/4-ét rásimítjuk a középső tortalapra, és ráillesztjük a tetejét. Ezek után a maradék krémet és a tortát is egy kis időre hűtőbe tesszük, hogy a zselatin megdermedhessen.
  7. Ha ez kész, levesszük a tortakarikát, és a maradék krémmel bevonjuk a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 22

Ez a recept a Nők lapja konyha 2013. október számából van, a különbség csak a krémek arányában van. A tortát a barátnőmnek sütöttem először, és olyan jól sikerült, hogy a szülei még azóta is erről áradoznak. Egyetlen probléma van vele: képtelenség leállni vele...

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...