Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-tejszínes torta eperrel

Csokis-tejszínes torta eperrel
Csokis-tejszínes torta eperrel
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapra készült a torta. Mivel nem szeretjük a túl tömény, édes dolgokat, így próbáltam minél könnyebb, finomabb tortát összehozni. Sikeres lett. :)
Bár kicsit hosszúnak tűnik a leírás, egy nagyon egyszerű, elronthatatlan torta, ami remélhetőleg minden vendégnek elnyeri ízlését. Jó sütögetést!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A csokis krémhez

A tejszínes krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta:

  1. A tojásfehérjét felverjük a csipet sóval és a hideg vízzel.
  2. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral.
  3. A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját a cukorral, majd levegősen hozzákeverjük a fehérjehabot.
  4. Sütőben megsütjük.

Csokis krém:

  1. Megolvasztjuk a csokoládét vízgőz felett, majd langyosra melegítjük a tejszínt.
  2. Betesszük fél órára a hűtőbe, majd a habfixálót hozzáöntve kemény habbá verjük.

Tejszínes krém:

  1. A hideg tejszínhez adjuk a vanília aromát, a cukrot és a habfixálót, majd kemény habbá verjük.

Összeállítás:

  1. A piskótát 3 szeletre vágjuk, majd a krémeket külön habzsákba töltve körkörösen felváltva a piskótalapokra rétegezzük. 
  2. Az epret megmossuk és nagyobb szeletekre vágjuk, majd a lapok közé tesszük.
  3. A megmaradt tejszínnel és eperrel, esetleg olvadt csokival díszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 433
elküldve: 9
receptkönyvben: 177
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

ChocolateAndMint

Mióta szakács: 2011.05.03.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres csokitorta, tejszínes csokoládés torta, dupla krémes csokitorta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZsuzsaL
ZsuzsaL Thu, 2012-06-21 18:29

Nagyon jonak tunik ez a recept, meg is csinalnam most a hetvegen egy szulinapra. De....nem talalok mar epret sehol. Szerintetek milyen lenne cseresznyevel?

Mathias
Mathias Fri, 2012-11-23 23:44

Köszönöm Szilvi, ezt a fantasztikus egyszerű receptet! Kezdő szakács vagyok de ez a recept tökéletesen sikerült! Mindenkinek nagyon ízlett a recept, köszönöm!:))

ZsuzsaL
ZsuzsaL Wed, 2012-06-27 22:17

Fagyasztott eperrel csinaltam meg, nagyon nagy sikere volt. :-)

V Szilvia
ChocolateAndMint / V Szilvia Fri, 2012-06-29 10:16

Szia! Örülök, hogy sikere volt! :) Szerintem finom lehet cseresznyével is vagy akár bármilyen erdei gyümölccsel, mint szeder, áfonya, málna.. :)

Jucuska30
Jucuska30 Sun, 2012-06-10 07:41

Összekeverem a tejszínt és a csokit,úgy be a hűtőbe és úgy verem fel kemény habbá???És miért kell fellangyítani a tejszínt?

V Szilvia
ChocolateAndMint / V Szilvia Fri, 2012-06-29 10:14

Igen, összekeverem és úgy verem fel kemény habbá. Azért langyosítom a tejszínt, mert úgy könnyebben elkeveredik a forró olvadt csokival és nem kapja össze. :)

Gretita26
Gretita26 Fri, 2012-06-01 11:21

Azt szeretném kérdezni, hogy a tejszínes krémhez mennyi cukor kell? Mert ami le van írva 20 dkg cukor, az a piskótába kell csak nem? És a tejszínes krém hozzávalóinál nem látok cukrot :$

V Szilvia
ChocolateAndMint / V Szilvia Fri, 2012-06-29 10:15

Szia! A tejszínes krémnél oda van írva, hogy édesített tejszínnel csinálom, ezért nem is teszek bele cukrot, mert úgy már túl édes lenne! :)

nuszika
nuszika Wed, 2012-05-23 21:05

Azt szeretném megkérdezni, hogy a csokis krémnél, mielőtt beteszem a hűtőbe, össze kell keverni az olvasztott csokit és a langyos tejszínt? Mert ez a rész így számomra nem teljesen egyértelmű.

435
tojás 7 db
víz 5 ek
finomliszt 22 dkg
cukor 20 dkg
sütőpor 2.5 tk
1 csipet
habtejszín 4 dl
étcsokoládé 100 g
habfixáló 2 csomag
habtejszín 4 dl
vaníliaaroma 10 ml
habfixáló 2 csomag
eper 500 g