r
Nosalty Logó

Csokis-tejszínes torta eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-tejszínes torta eperrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A tejszínes krémhez

Összesen 435 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A tejszínes krémhez

Összesen 5214 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A tejszínes krémhez

Összesen 229 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 435 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    314.3 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5252.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1277 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    2211 mg
  • Nátrium
    1184 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.2 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1260.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2781 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    462 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    1179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2734 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1897 micro
Összesen 5214 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokis krémhez

A tejszínes krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta:
  2. A tojásfehérjét felverjük a csipet sóval ésa hideg vízzel.
  3. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral.
  4. A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját a cukorral, majd levegősen hozzákeverjük a fehérjehabot.
  5. Sütőben megsütjük.
  6. Csokis krém:
  7. Megolvasztjuk a csokoládét vízgőz felett, majd langyosra melegítjük a tejszínt.
  8. Betesszük fél órára a hűtőbe, majd a habfixálót hozzáöntve kemény habbá verjük.
  9. Tejszínes krém:
  10. A hideg tejszínhez adjuk a vanília aromát, a cukrot és a habfixálót, majd kemény habbá verjük.
  11. Összeállítás:
  12. A piskótát 3 szeletre vágjuk, majd a krémeket külön habzsákba töltve körkörösen felváltva a piskótalapokra rétegezzük.
  13. Az epret megmossuk és nagyobb szeletekre vágjuk, majd a lapok közé tesszük.
  14. A megmaradt tejszínnel és eperrel, esetleg olvadt csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10944
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szülinapra készült a torta. Mivel nem szeretjük a túl tömény, édes dolgokat, így próbáltam minél könnyebb, finomabb tortát összehozni. Sikeres lett. :) Bár kicsit hosszúnak tűnik a leírás, egy nagyon egyszerű, elronthatatlan torta, ami remélhetőleg minden vendégnek elnyeri ízlését. Jó sütögetést!

Hozzávalók

A piskótához

A csokis krémhez

A tejszínes krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?