Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós bonbon

Ropogós bonbon
Ropogós bonbon
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régen, a Tina Extra egyik számában találtam ezt a receptet, ott corn flakes-szel készült. Aki szereti a rizses csokit, az ennek sem tud majd ellenállni.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Sok van belőle, nekem kb. 60 db lett. Ez persze függ attól, hogy milyen puffasztott gabonát használunk. Szépen becsomagolva akár ajándéknak is adhatjuk édesség gyanánt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étcsokit összetördeljük, és gőz fölött az olajjal együtt felolvasztjuk.
  2. Belekeverjük a vágott diót, majd egy kicsit várunk, hogy hűljön.
  3. Ezután hozzákeverünk annyi gabonagolyót, hogy a szemeket a csoki jól befedje, hiszen a csoki tartja össze megkötés után az egészet. Ezt a mennyiséget nem mértem, kb. 7-8 marokkal tettem bele.
  4. A keverékből sütőpapírra kis halmokat rakunk teáskanállal, majd miután megdermedt, olvasztott fehércsokival kidíszítjük.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 188
elküldve: 3
receptkönyvben: 359
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

puffasztott gabonás csoki, csokis gabonhpehely

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mikyvi
mikyvi Mon, 2014-02-24 21:44

Ez olyan jó ötlet, hogy akár nekem is eszembe juthatott volna ;))...és persze lehet tunningolni más finomságokkal is! Köszönet érte és üdvözlet Madridból!

274
étcsokoládé 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek
dió 4 dkg
fehér csokoládé 5 dkg
keksz 10 dkg