r
Nosalty Logó

Rizskoch Gonoszka konyhájából

Gonoszka1
Rizskoch Gonoszka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

598
Kalória
12.2g
Fehérje
106.9g
Szénhidrát
10.3g
Zsír
83.5g
Víz
145.8g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
55.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 598 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 598 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2051.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    427.7 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    333.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 2396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

  1. A mazsolát beáztatjuk a rumba 10 percre.
  2. A tejet összekeverjük a vízzel. Beletesszük a megmosott rizst, a kristálycukrot, a vaníliás cukrokat, a reszelt citromhéjat, és a rummal együtt a mazsolát. Ha felforrt, akkor kis lángon megfőzzük a rizst. Az első kb. 10 percben nem kell kevergetni. Amikor már a folyadék nagy részét magába szívta a rizs, akkor kevergetni kell, különben lekap.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. A megfőtt rizst lehúzzuk a tűzről, és gyorsan kevergetve belekeverjük a tojássárgákat. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  5. Egy tepsit kikenünk a vajjal, és belesimítjuk a rizses masszát. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 percet sütjük.
  6. Melegen, langyosan, hidegen is, sárgabaracklekvárral leöntve tálaljuk ezt a finomságot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30

Már régóta készülök rizskochot sütni, mert az egyik ismerősünk kérdezte, hogy hogyan kell, mert ő elfelejtette. És azóta jár a fejembe, hogy csinálni kellene. Na ma aztán realizáltam, és elkészült ez a finomság. Én házi baracklekvárral tálaltam. Ebben a finomságban az a jó, hogy lehet desszert, de egy tartalmasabb leves után nagyon finom második fogás is. Lekvárral együtt 100 grammban 205 kalória van.

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek