Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizskoch Gonoszka konyhájából

Rizskoch Gonoszka konyhájából
Rizskoch Gonoszka konyhájából
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta készülök rizskochot sütni, mert az egyik ismerősünk kérdezte, hogy hogyan kell, mert ő elfelejtette. És azóta jár a fejembe, hogy csinálni kellene. Na ma aztán realizáltam, és elkészült ez a finomság. Én házi baracklekvárral tálaltam. Ebben a finomságban az a jó, hogy lehet desszert, de egy tartalmasabb leves után nagyon finom második fogás is. Lekvárral együtt 100 grammban 205 kalória van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát beáztatjuk a rumba 10 percre.
  2. A tejet összekeverjük a vízzel. Beletesszük a megmosott rizst, a kristálycukrot, a vaníliás cukrokat, a reszelt citromhéjat, és a rummal együtt a mazsolát. Ha felforrt, akkor kis lángon megfőzzük a rizst. Az első kb. 10 percben nem kell kevergetni. Amikor már a folyadék nagy részét magába szívta a rizs, akkor kevergetni kell, különben lekap.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. A megfőtt rizst lehúzzuk a tűzről, és gyorsan kevergetve belekeverjük a tojássárgákat. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  5. Egy tepsit kikenünk a vajjal, és belesimítjuk a rizses masszát. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 percet sütjük.
  6. Melegen, langyosan, hidegen is, sárgabaracklekvárral leöntve tálaljuk ezt a finomságot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 657
elküldve: 2
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rizsfelfújt, rizskoch házi baracklekvárral, rumos mazsolás rizskoch

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2014-11-03 16:26

Nagyon finom! Felnőttként is imádjuk! Bármennyi jöhet...

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Mon, 2014-11-03 16:43

Kedves B-n! Mi is nagyon szeretjük. Remélem Nektek is annyíra fog ízleni mint nekünk!
Üdvözlettel:Kinga

598
rizottó rizs 20 dkg
tej 5 dl
víz 1 dl
tojás 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 5 dkg
mazsola 5 dkg
rum 0.3 dl
1 csipet
vaj 2 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg