r
Nosalty Logó

Citromos rizsfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Citromos rizsfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 705 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2818 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 705 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    132.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3023.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1322 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1090 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    976 micro
Összesen 2818 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a vízzel, a cukorral és a citrom héjával felforraljuk és beletesszük a rizst, és puhára főzzük.
  2. A tojások sárgáját a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez.
  3. Közékeverjük a lisztet, és a tojások felvert habját.
  4. Zsemlemorzsával megszórjuk a vajjal kikent tepsit, ebbe öntjük bele a rizses "tésztánkat", ezt követően előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 4x33x27
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 135266
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Citromos rizsfelfújt
Becsei Ágnes 100 recept

Barátnőm lepett meg bennünket egy tányér kóstolóval ebből a finomságból. Soha nem szerettem a rizskókot, mert mindig száraz volt, ha alkalmam nyílt megkóstolni. Ez viszont egyáltalán nem az, és kellemes citromos íze van!

Hozzászólások (25)

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a recepted! A leírásnál viszont nekem nem teljesen világos, hogy a rizset f?zzük-e együtt a tejjel, vagy csak a forró tejbe tesszük. Jó lenne, ha segítenél ebben. Köszönöm válaszod. Móni

Becsei Ágnes

Jolka köszi a kisegítést! Kedves Mónika, ahogy a már az el?ttem szóló is leírta! :) Bocsánat, de amióta megújult a nosalty, nem kapok mailt a hsz-ekr?l!? Üdv: Ági

oxigen85

Biztos van valami elrejtett opció, ahol külön be kell állítani. A receptet meg most találtam, de ennyi jó hozzászólás csak azt jelentheti, hogy ki kell próbálni!!! :D Talán már holnap. Bár nincs citromom. Mindegy. Jó éjt!

Törölt felhasználó

Finom. Kipróbálva!

Törölt felhasználó

Kedves monika28 Ha felforrt a tej és a bennelév?k, utánna beletesszük a rizst, és megf?zzük együtt. Aztán hagyjuk kihülni a rizst, és a folytatás a recept szerint. Én így készítettem el, és nagyon finom lett. Remélem segítettem. Jóétvágyat kívánok hozzá.

Törölt felhasználó

Kedves Jolka Köszönöm a segítséget. A hétvégén én is elkészítem.

hlia

Nagyon nagyon finooooom!Ma elkészítettem,és nagyon jó lett.Mindenkinek csak ajánlani tudom. Oti

Becsei Ágnes

Kedves Oti! Nagyon örülök, hogy ízlett! ;-) Üdv: Ági

palice

Szia Agi! Ma megcsinaltam! DE nem lett olyan magas mint a kepen lathato,pedig ugyanakkora tepsibe tettem es kiszaradt mint a tobbi rizspuding :(( Izre finom! Koszonom a receptet. Udv.Alice.

Törölt felhasználó

Kedves Ági! Ma elkészítettem és nagyon finomra sikerült! Mindent úgy csináltam, ahogy leírtad. Biztos még sokszor megcsinálom!Köszönet érte! Edit

sarai eva

Szia Ági!Tegnap megsütöttem ezt a finomságot.El?ször azt hittem kanállal kell elfogyasztani, de a sütés végére megszilárdult. Annyira finom lett, hogy az összes eddig kipróbált receptet töröltem és csak ez az egy maradt meg.Én is idáig azért nem szerettem,mert amiket idáig sütöttem mind száraz volt. De ez olyan finom,amit a finnyás fiam is két pofára evett.Te lettél nekem a kedvenc szakácsom.Jó egészséget kívánok Neked és a családodnak.

Törölt felhasználó

Kedves Ági. Tegnap én is megsütöttem egy kis gyümölccsel megspékelve.Hát a férjem fél tepsire valót megevett bel?le egy ült? helyében. Köszi a receptet, még sokszor meg fogom csinálni. Kati

Becsei Ágnes

Szia Kati! Ennek nagyon örülök, és jó ötlet a gyümi bele! Legközelebb én is úgy csinálom! Milyen gyümölcsöt tettél bele? :) Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Szia, epret és málnát.Igaz fagyasztott volt,de anyukám kertjéb?l való :)Nem bolti...

P.Klára

Eddig én úgy készítettem a rizsfelfújtat, hogy a jénait egy nagyobb tepsibe állítottam, amibe vizet öntöttem, így a koch nem száradt ki, mert egyfajta g?zben is sült. Viszont így is puha lett, valószín? a vajnak köszönhet?en. S nem kell a vízzel töltött tepsivel ügyeskedni. Jó kis recept.

Becsei Ágnes

Örülök, hogy megtetszett! :) Üdv: Ági

remeny79

Szia!!!!! ma tuti meg készítem vacsira,mert csak is finom lehet,ennyi jó komment kíséretében!!!! Tünde :-)

Becsei Ágnes

Szia Tünde! :) Arra figyelj, hogy ha nagyobb tepsiben készíted, akkor több legyen a hozzávaló is, és a sütési id?re. Lehet neked nem kell addig sütni, mert csak kiszáradna. Sok sikert hozzá! Üdv: Ági

remeny79

bocsánat a kés?i értékelésre,de csatlakozom az el?ttem lév?khöz,hogy valóban nagyon finom,kösz a receptet: Tünde!

Törölt felhasználó

Nagyon jó recept! Meg is dicsérték otthon. Sokszor ettek már rízsfelfújtat, de azt mondták, ez a legjobb eddig. Hízott is a májam! :)

Becsei Ágnes

:) Ennek örülök! Üdv: Ági

bebibm

Egyszer?, gyors, mindig fincsi ! Remek ez a recept !Nem szárad ki sütés közben.A forró tejbe kell tenni a rizst és úgy megf?zni. Gyümölccsel szoktam variálni. Ma is ez lesz a desszert :-)

Becsei Ágnes

Együtt örülök veled! MI is szeretjük nagyon! :) Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én is megcsináltam, mindent úgy ahogy le van írva... Most raktam be a süt?be, de én annyira hígnak találom... mintha még elbírna egy kis rizst. Ez normális így?

Becsei Ágnes

Szia! Pont azért nem lesz száraz, mire megsül, mert hígabbra van hagyva. Ha s?r?bb lenne, akkor szárazabb lenne a végeredmény, ugyanis sülés közben nincs annyi nedvesség, ami eltávozhat bel?le úgy, hogy ne szárítsa ki az ételt. :) Remélem ízleni fog! Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Azóta elkészült, és tökéletes! :-))) Csak, el?re izgultam!:-) Lesz ismétlés az tuti, csak több citromot teszek bele, azzal óvatosan bántam! Köszönöm! Üdv., Ági

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.