Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos rizsfelfújt

Citromos rizsfelfújt
Citromos rizsfelfújt
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (49)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm lepett meg bennünket egy tányér kóstolóval ebből a finomságból. Soha nem szerettem a rizskókot, mert mindig száraz volt, ha alkalmam nyílt megkóstolni. Ez viszont egyáltalán nem az, és kellemes citromos íze van!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a vízzel, a cukorral és a citrom héjával felforraljuk és beletesszük a rizst, és puhára főzzük.
  2. A tojások sárgáját a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez.
  3. Közékeverjük a lisztet, és a tojások felvert habját.
  4. Zsemlemorzsával megszórjuk a vajjal kikent tepsit, ebbe öntjük bele a rizses "tésztánkat", ezt követően előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


 

  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 4x33x27 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 118 535
elküldve: 46
receptkönyvben: 1 517
elkészítve: 84/138
Facebookon megjelent: 2

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos rizskók, rizskoch

Hozzászólások (49)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kata58
Kata58 Sun, 2016-07-17 10:06

Újra megcsinálom...a tetejére pötyögetek lekvárt /saját/...

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2015-06-13 01:32

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.06.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

kingabinga
kingabinga / kingabinga Wed, 2014-08-13 12:23

Ó épp tegnap csináltam, ha hamarabb látom a recepted teszek bele citromot is...! Én liszt nélkül készítem és sütőpapírozott tepsibe öntöm, így egészségesebb (liszt és morzsa nélkül kevesebb "rossz" szénhidrátot tartalmaz) és gluténérzékenyként én is fogyaszthatom! :) Vajat nem szoktam bele tenni, de ki fogom próbálni, csakis javíthat az állagán! Köszönöm!

bebibm
bebibm Mon, 2014-04-21 10:24

Egyszerű és nagyon finom. Én teszek hozzá gyümölcsöt vagy valamilyen finom lekvárt és úgy sütöm meg. Mindig tökéletes és nem száraz. Isteni , köszi :-) Már nagyon sokszor elkészítettem.

Koni08
Koni08 Mon, 2015-06-15 16:08

Szia bebibm, lekvárt mi esetleg akkor teszünk mellé, amikor már elkészült. De Te beletkevered még sütés előtt?? S, ha igen, milyen arányban? (hány ek?) Köszi!

Tigri44
Tigri44 Mon, 2014-03-31 20:36

Vasárnap megsütöttem isteni lett :) ! Köszönöm a receptet.

Kat
Kat Sat, 2013-05-04 13:33

Én eddig is mindig tettem egy citrom reszelt héját a tejberizsbe, amikor készítettem. De hallottam már mástól is, hogy nem feltétlenül tesz bele. Pedig sokat lendít rajta. :) Persze tudom, ízlések és pofonok, de így van ez jól. Jó étvágyat és egészségére mindenkinek! És persze köszönet a receptért Ági! Legyen szép hétvégéd! Üdv.: Kata

Repriiz
Essty / Repriiz Sun, 2013-03-03 20:21

az előző hozzászólásomat még annyival szeretném kiegészíteni,hogy nem volt itthon zsemlemorzsa,és így babapiskótát reszeltem le és a kivajazott formát ezzel szórtam be,ígyis nagyon finom lett,mégegyszer köszönet a receptért! :)

Repriiz
Essty / Repriiz Sun, 2013-03-03 19:15

Csak szeretném megköszönni ezt a nagyon jó kis receptet,a párom kérésére "Rizskoh"-ot kellett készítenem mert imádja amit anyukája csinál otthon neki,és életem először készítettem el,és a végeredmény egy nagyon finom könnyű kis "Rizskoh" lett ahogy ő nevezi.Csak ajánlani tudom! :)

Repriiz
Essty / Repriiz Thu, 2013-05-02 13:28

Szia! Úgy döntöttem ma is ez a finomság lesz a desszert! :) Gondoltam megosztom veled nagyon szeretem a recepted! Köszi mégegyszer! :)

AGI40
AGI40 Sun, 2013-01-06 12:37

Szia Ági! Most jöttem újra erre az oldalra és látom válaszoltál, elnézést de most látom a tepsi mérete már a recepttel együtt fent volt csak én nem látok a szememtől, elnézést és köszönöm. Ági

AGI40
AGI40 Tue, 2012-12-04 14:57

Szia Ági az a kérdésem ezekkel a hozzávalókkal mekkora tepsibe süssem, hogy olyan szép magas legyen mint a Tiéd?

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Sun, 2012-12-09 17:54

Szia! Azóta remélem már a recept leírása alatt megtaláltad a tepsi méretet?! "tepsi mérete:
4x33x27 cm" Üdv: Ági

bigagy1977
bigagy1977 Sun, 2012-11-25 19:06

Sziasztok! Én is megcsináltam, mindent úgy ahogy le van írva... Most raktam be a sütőbe, de én annyira hígnak találom... mintha még elbírna egy kis rizst. Ez normális így?

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Sun, 2012-11-25 19:59

Szia! Pont azért nem lesz száraz, mire megsül, mert hígabbra van hagyva. Ha sűrűbb lenne, akkor szárazabb lenne a végeredmény, ugyanis sülés közben nincs annyi nedvesség, ami eltávozhat belőle úgy, hogy ne szárítsa ki az ételt. :) Remélem ízleni fog! Üdv: Ági

bigagy1977
bigagy1977 Sun, 2012-11-25 20:24

Azóta elkészült, és tökéletes! :-))) Csak, előre izgultam!:-) Lesz ismétlés az tuti, csak több citromot teszek bele, azzal óvatosan bántam! Köszönöm! Üdv., Ági

bebibm
bebibm Sat, 2012-10-27 09:42

Egyszerű, gyors, mindig fincsi ! Remek ez a recept !Nem szárad ki sütés közben.A forró tejbe kell tenni a rizst és úgy megfőzni. Gyümölccsel szoktam variálni. Ma is ez lesz a desszert :-)

applepopsicle
applepopsicle Tue, 2012-09-18 15:06

Nagyon jó recept! Meg is dicsérték otthon. Sokszor ettek már rízsfelfújtat, de azt mondták, ez a legjobb eddig. Hízott is a májam! :)

remeny79
remeny79 Tue, 2012-06-26 09:15

Szia!!!!!

ma tuti meg készítem vacsira,mert csak is finom lehet,ennyi jó komment kíséretében!!!! Tünde :-)

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Tue, 2012-06-26 09:30

Szia Tünde! :) Arra figyelj, hogy ha nagyobb tepsiben készíted, akkor több legyen a hozzávaló is, és a sütési időre. Lehet neked nem kell addig sütni, mert csak kiszáradna. Sok sikert hozzá! Üdv: Ági

remeny79
remeny79 Wed, 2012-07-04 08:19

bocsánat a késői értékelésre,de csatlakozom az előttem lévőkhöz,hogy valóban nagyon finom,kösz a receptet: Tünde!

P.Klára
P.Klára Fri, 2012-06-01 14:02

Eddig én úgy készítettem a rizsfelfújtat, hogy a jénait egy nagyobb tepsibe állítottam, amibe vizet öntöttem, így a koch nem száradt ki, mert egyfajta gőzben is sült.
Viszont így is puha lett, valószínű a vajnak köszönhetően. S nem kell a vízzel töltött tepsivel ügyeskedni. Jó kis recept.

SKatika82
SKatika82 Fri, 2012-05-18 09:37

Szia,
epret és málnát.Igaz fagyasztott volt,de anyukám kertjéből való :)Nem bolti...

SKatika82
SKatika82 Thu, 2012-05-17 11:38

Kedves Ági.
Tegnap én is megsütöttem egy kis gyümölccsel megspékelve.Hát a férjem fél tepsire valót megevett belőle egy ültő helyében.
Köszi a receptet, még sokszor meg fogom csinálni.

Kati

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Thu, 2012-05-17 20:12

Szia Kati!

Ennek nagyon örülök, és jó ötlet a gyümi bele! Legközelebb én is úgy csinálom! Milyen gyümölcsöt tettél bele? :)

Üdv: Ági

sarai eva
sarai eva Sat, 2012-02-18 08:32

Szia Ági!Tegnap megsütöttem ezt a finomságot.Először azt hittem kanállal kell elfogyasztani, de a sütés végére megszilárdult. Annyira finom lett, hogy az összes eddig kipróbált receptet töröltem és csak ez az egy maradt meg.Én is idáig azért nem szerettem,mert amiket idáig sütöttem mind száraz volt. De ez olyan finom,amit a finnyás fiam is két pofára evett.Te lettél nekem a kedvenc szakácsom.Jó egészséget kívánok Neked és a családodnak.

Edabeda
Edabeda Tue, 2012-02-07 18:07

Kedves Ági!

Ma elkészítettem és nagyon finomra sikerült! Mindent úgy csináltam, ahogy leírtad. Biztos még sokszor megcsinálom!Köszönet érte!
Edit

palice
palice / palice Mon, 2011-10-24 14:33

Szia Agi!
Ma megcsinaltam! DE nem lett olyan magas mint a kepen lathato,pedig ugyanakkora tepsibe tettem es kiszaradt mint a tobbi rizspuding :((
Izre finom!
Koszonom a receptet.
Udv.Alice.

hlia
hlia Sat, 2011-10-22 21:55

Nagyon nagyon finooooom!Ma elkészítettem,és nagyon jó lett.Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Oti

monika28
monika28 Tue, 2011-10-18 12:54

Kedves Jolka
Köszönöm a segítséget. A hétvégén én is elkészítem.

jolka
jolka Tue, 2011-10-18 12:41

Kedves monika28
Ha felforrt a tej és a bennelévők, utánna beletesszük a rizst, és megfőzzük együtt. Aztán hagyjuk kihülni a rizst, és a folytatás a recept szerint. Én így készítettem el, és nagyon finom lett. Remélem segítettem. Jóétvágyat kívánok hozzá.

monika28
monika28 Mon, 2011-10-17 12:21

Nagyon tetszik a recepted! A leírásnál viszont nekem nem teljesen világos, hogy a rizset főzzük-e együtt a tejjel, vagy csak a forró tejbe tesszük. Jó lenne, ha segítenél ebben. Köszönöm válaszod. Móni

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Fri, 2011-10-21 20:11

Jolka köszi a kisegítést! Kedves Mónika, ahogy a már az előttem szóló is leírta! :) Bocsánat, de amióta megújult a nosalty, nem kapok mailt a hsz-ekről!? Üdv: Ági

oxigen85
oxigen85 Thu, 2012-11-08 20:46

Biztos van valami elrejtett opció, ahol külön be kell állítani.

A receptet meg most találtam, de ennyi jó hozzászólás csak azt jelentheti, hogy ki kell próbálni!!! :D Talán már holnap. Bár nincs citromom. Mindegy. Jó éjt!

705
tej 1 l
víz 4 dl
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
rizs 20 dkg
tojás 4 db
vaj 10 dkg
finomliszt 0.5 csapott ek
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek