r
Nosalty Logó

Rizskoch gyümölcsmártással

Kultné Szabó Noémi
Rizskoch gyümölcsmártással
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rizskochhoz

A sziruphoz

475
Kalória
13.4g
Fehérje
86.5g
Szénhidrát
6.5g
Zsír
293.3g
Víz
90g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
27.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A rizskochhoz

A sziruphoz

Összesen 475 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A rizskochhoz

A sziruphoz

Összesen 2851 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A rizskochhoz

A sziruphoz

Összesen 85 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    293.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 475 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3350.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1395 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    518.7 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1759.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1101 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1413 micro
Összesen 2851 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

A rizskochhoz

  1. A rizst lemossuk. Majd a 4 bögre vízben elkezdjük főzni lefedve.
  2. Ha a vizet beszívta, hozzáöntjük a tejet, a cukrot, vaníliás cukrot, citromlét. Lefedve lassú tűzön néha megkeverve tovább főzzük. Tejberizs állagúnak kell lennie. Ha kész, hűlni hagyjuk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. A sárgáját 2-3 kanál cukorral habora keverjük.
  4. A tojássárgát a kihűlt rizshez adjuk, majd a habot is óvatosan belekeverjük.
  5. Egy tepsit kivajazunk, és belesimítjuk a masszát.
  6. Előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.
  7. Közben elkészítjük a gyümölcsmártást.
  8. 3 evőkanál cukrot egy lábasban enyhén karamellizáljuk, majd 1,5 dl vízzel felöntjük, és szirupot csinálunk.
  9. Közben a gyümölcsöket apróra vágjuk. Ha mézes állagú a szirup, hozzáadjuk a gyümölcsöket, de így már épp csak átforgatjuk, nem főzzük tovább!
  10. Jól lehűtjük a rizst is és a szirupot is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hihetetlen meleg van, jó kis hűsítő desszertre vágytunk, ami nem fagyi. Nem újdonság, de nagyon finom lett. Kiadós, egy gombóc vaníliafagyival még adhatunk a kalóriáknak!:)

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek