r
Nosalty Logó

Rizskoch csokipudinggal

NS
Rizskoch csokipudinggal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

464
Kalória
10.5g
Fehérje
49.7g
Szénhidrát
22.7g
Zsír
27.1g
Víz
90g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
14.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2785 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 464 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2717.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1251 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    298 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    162.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1256 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 2785 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. A másfél bögre rizst felöntjük az 1 liter tejjel, felforraljuk, és takarékon főzzük, amíg a rizs megfő. (Amíg magába issza a tejet.) Ha készen van, tegyük félre, amíg kihűl.
  2. Vajazzuk ki a tepsit, amiben majd sütünk, és zsemlemorzsával hintsük meg, hogy ne ragadjon le majd a rizskoch.
  3. Amíg hűl a tejberizs, készítsük el a pudingot, vagy tetszés szerint akár lekvárt is adhatunk hozzá.
  4. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kikeverjük a 4 ek cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, és hozzáadjuk a margarint is, amit meg is olvaszthatunk kicsit, ha úgy könnyebb kikeverni.
  5. Habverővel verjük fel a tojásfehérjét, ha kész, azzal kikeverhetjük a sárgáját is.
  6. A tejberizst összekeverjük a tojássárgájával, utána óvatosan a fehérjét is belekeverjük.
  7. Végül a tepsibe öntjük, és aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Ha itt a hétvége, és a kedvesem nyaggat, hogy hol a sütike, viszont kedvem egyáltalán nincsen sütni, akkor gyorsan elkészítek neki egy tepsi rizskochot, mert nagyon gyorsan kész van, és így mindenki boldog! Nekem fontos mindig mindent gyorsan elkészítenem, a kislányom miatt, így sokkal több idő marad a játékra.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Rizskoch friss málnával

A tejberizsnél már csak egy dolog jobb, mégpedig a sült tejberizs, becses nevén hívva a rizskoch. Ez az a desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt mennyei, egyszerűen nem lehet betelni ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek