r
Nosalty Logó

Rizses húsos rakott zöldborsó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
vtimi
Rizses húsos rakott zöldborsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 750 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3752 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 186 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2482 micro
Összesen 750 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.5 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4238.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    2363 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1254 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1248 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2359 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12409 micro
Összesen 3752 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 186 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pörkölt alapot készítünk: olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, ráöntünk egy korty vizet, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd belemorzsoljuk a darált húst. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, beletesszük a fűszereket, felforraljuk, majd takarékon, fedő alatt kb. 3/4 óráig főzzük, néha megkeverjük. Ha szükséges, pici vizet még rakjunk rá.
  2. Megfőzzük a gyors rizst a dobozon való leírás szerint (vagy ennek megfelelő mennyiségű sima rizst is főzhetünk).
  3. Ha a hús is kész, belekeverjük a rizst, letakarjuk, és egy jó 1/4 órát állni hagyjuk.
  4. A borsóról leöntjük a levét.
  5. Tepsibe vagy jénaiba rétegezzük az alábbi módon: fele rizses hús, fél üveg borsó, 1,5 doboz tejföl, majd még egy réteg a maradékokból.
  6. Jó forró sütőben sütjük (nem szükséges előmelegíteni), amíg kicsit rotyogni kezd, és elkezd pirulni a tejföl a tetején (kb. 1/2 óra). Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 13780
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Ajánló

Megjegyzés: a képen 12 főre készült a rakott borsó, azért van jó nagy tepsibe rakva!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyukám imádta a rakott kajákat, egyszer kipróbálta borsóval. Aki szárazabban szereti, szűrőkanállal szedje a rizses húst a sütőedénybe, aki szaftosabban, az a végén öntse rá a szaftot, és úgy süsse. Imádtuk, ezért a család egyik kedvence lett! Természetesen nagyon finom zöldbabbal és kelkáposztával is. Nagyon egyszerű elkészíteni, vacsorára is, ebédre is nagyon finom.

Hozzászólások (4)

Éva-Anyóca

Köszönöm, szeretem a rakottakat, a családom is,- és ez egy nagyon jó ötlet a zöldborsóval! :-D

vtimi

Kedves gregoreva! Remélem, ízleni fog ha kipróbálod, tényleg nagyon finom és egyszer? :) Jó étvágyat hozzá!

zsofi03

Már én is kipróbáltam régebben borsóval. Finom, finom, de nekem a zöldbab és a savanyú káposzta maradt a kedvencem, ha rakott ételre vágyom:)

vtimi

Egy biztos, a káposzta minden formában verhetetlen :)

Ákos a konyha ördöge

Jó napot! Nekem egy kérdésem lenne! Régebben volt olyan Maggi, vagy Knór, már nem is tudom milyen tasakos különleges ételízesít?, ami külön: Rakott Rizses Kukoricás, Húsos bizbaz volt :D Na, az azóta megsz?nt, de anyuméknak, húgaimnak nagyon szívesen megcsináltam, és még most is csinálnám, csak nem tudom, hogy meg tudnám-e. Ugyan ilyen volt, mint amit ön csinált, csak annyi különbség, hogy Rizs, Kukorica, Hús, és sajt a tetejére, ami nagyon istenien ráolvadt :3. Ön szerint megtudnám csinálni anélkül a tasak nélkül is, vagy az mindenféleképp kell hozzá? :/

vtimi

Kedves Ákos97! Természetesen szerintem nagyon finom lehet kukoricával is! Ha ugyanazt a mennyiség? kukoricát használná, mint amennyi borsó lenne, gondolom, nagyon finom! Bár abból én egy kicsit többet raknék :) Egy biztos, szerintem mindenképpen egészségesebb is, mint a tasakos cucc :) Ha esetleg elkészíti, kíváncsian várom a tapasztalatokat! Ebben a formában még nem próbáltam, de felcsigázott! Sok sikert hozzá, és jó étvágyat!

Ákos a konyha ördöge

Háát még kezd? szakács vagyok, megtudok csinálni mindent, segítség nélkül is, de szerintem ehhez majd igénybe kell vennem anyukám :/ Az a baj, hogy abban a tasakos cuccban nem tudjuk mi volt, és azt kéne pótolni természetes anyagokkal, ami nem is lenne gond, csak tényleg fogalmunk sincs, hogy mi volt benne :| :D Megfogom csinálni anélkül, és leírom önnek, hogy milyen lett! :P A receptet is felfogom majd tölteni :) Én is sok kukoriccával csináltam mindig is :$ Köszönöm, és remélem meg lesz :3 Ákos

vtimi

Kedves Ákos! Kíváncsian várom az eredményt, hát még a receptet :) Sok sikert hozzá, és gratulálok, hogy kezd? szakácsként is bátran nekivág!!!

Ákos a konyha ördöge

A recept egyszer?: / mennyiséget most nem írok, mindent csak érzésre, személyre, és ízlésre/ :) Anyával régen úgy csináltuk, hogy Kivajazott tepsibe kiszorjuk a rizst nyersen, NEM KIF?ZVE! A húst megpároljuk és rátesszük a rizsre! -(Amikor volt a tasak, akkor annyi volt, hogy vízzel felkevertük, és nyakon öntöttük vele a rizst) Rá a kukorica, és a tetejére sajt. Ennyi, be a süt?be! Most anyával azt találtuk ki, hogy úgy kéne megcsinálni, hogy: -kivajazott tepsibe le szórjuk a rizst, paprika bors rá, azért érzésre, és vöröses színe legyen! -Megpároljuk a húst, és hagymát, borsozzuk ?ket, és aztán rászorjuk a rizsre. -Sima vízzel nyakon öntjük, hogy a Rizs majd a süt?ben felszívja azt -Tetejére kukorica, és sajt! Reméljük így helyettesíthet? az a tasakos genya! :) Ha finom, ehet?, és nem halunk meg t?le, mindenféleképpen elmondom hogy sikeredett, és mennyire hasonlít a régi receptre! :)) ( Holnap, vagy holnap után fogom megcsinálni) :)

vtimi

:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek