Magyaros rakott padlizsán
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
szépróza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
935
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
935
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
56.3g padlizsán13 kcal
-
10.8g burgonya6 kcal
-
6.5g főtt tojás10 kcal
-
19g tejföl38 kcal
-
3.3g kolbász15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.3g sajt11 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
Összesen
101
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.9 g
Zsír
-
Összesen 69.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1929.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 455 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 506 mg
-
Nátrium 813 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 701.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 394 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 403 micro
Összesen
935
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.9 g
Zsír
-
Összesen 69.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1929.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 455 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 506 mg
-
Nátrium 813 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 701.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 394 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 403 micro
Összesen
935
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy db padlizsán
-
1 db főtt tojás
-
175 g tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Kevés olajat öntünk egy hőálló tál vagy tepsi aljára.
- Lerakunk néhány karika padlizsánt a tepsi aljára, sózzuk.
- Pár karika kolbászt fektetünk a padlizsánokra.
- Néhány szelet tojást rakunk az eddigiekre.
- Kevés tejföllel meglocsoljuk (én szoktam sózni, borsozni).
- Ismételjük az előzőeket: padlizsán, só, kolbász, tojás, tejföl.
- A tetejére a karikázott főtt krumplit tesszük.
- Meglocsoljuk a maradék tejföllel.
- Reszelt sajttal megszórjuk.
- Kb. 20-30 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük. (Ha szaftosan szeretjük, akkor süssük 20 percig lefedve, majd 10 percig pirítsuk rá a sajtot.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 294
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 30655
- Feltöltés dátuma: 2011. január 16.
Ajánló
Uborka- vagy paradicsomsaláta illik hozzá, esetleg csemegeuborka.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
szépróza
96 recept
Rakott krumplit csináltam a lakótársamnak, de nekem valami könnyebbhez volt kedvem. Ezért a tepsi egyik felébe padlizsánnal helyettesítettem a főtt krumplit. Az eredmény meglepően jó lett.