Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros rakott padlizsán

Magyaros rakott padlizsán
Magyaros rakott padlizsán
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rakott krumplit csináltam a lakótársamnak, de nekem valami könnyebbhez volt kedvem. Ezért a tepsi egyik felébe padlizsánnal helyettesítettem a főtt krumplit. Az eredmény meglepően jó lett.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Uborka- vagy paradicsomsaláta illik hozzá, esetleg csemegeuborka.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajat öntünk egy hőálló tál vagy tepsi aljára.
  2. Lerakunk néhány karika padlizsánt a tepsi aljára, sózzuk.
  3. Pár karika kolbászt fektetünk a padlizsánokra.
  4. Néhány szelet tojást rakunk az eddigiekre.
  5. Kevés tejföllel meglocsoljuk (én szoktam sózni, borsozni).
  6. Ismételjük az előzőeket: padlizsán, só, kolbász, tojás, tejföl.
  7. A tetejére a karikázott főtt krumplit tesszük.
  8. Meglocsoljuk a maradék tejföllel.
  9. Reszelt sajttal megszórjuk.
  10. Kb. 20-30 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük. (Ha szaftosan szeretjük, akkor süssük 20 percig lefedve, majd 10 percig pirítsuk rá a sajtot.)

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 187
elküldve: 15
receptkönyvben: 516
elkészítve: 16/23
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott padlizsán, kolbászos-tojásos rakott padlizsán

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 Mon, 2011-08-22 22:02

Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Éljenek a Szegedi csajok.
...na meg a krumpliktojásokpadlizsánoktejfölökkolbászok.
De legfőképpen Szépróza és Szeged.
Z.
Ui: :)))))))))))

926
padlizsán 1 nagy db
burgonya 1 db
főtt tojás 1 db
tejföl 175 g
kolbász 3 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 3 dkg
napraforgó olaj 1 ek