r
Nosalty Logó

Rizses hús ahogy Szandi készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Rizses hús ahogy Szandi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1829 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    167 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    972 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    1096 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 458 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    119.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2432.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    3889 micro
  • β-crypt
    748 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    2704 micro
Összesen 1829 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    404 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk
  2. Ha kész, levesszük a tűzről, és 3 ek pirospaprikával jól összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre.
  3. Beletesszük az előzőleg már felkockázott húst, a felszeletelt paradicsomot, paprikát, hegyes erős paprikát, ezután ízlés szerint ízesítjük - só, bors, majoránna, ételízesítő, ketchup, paprikakrém (én nem sajnálom egyiket sem). Összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje (közepes lángon főzzük, ha elkezd forrni, a lángot takarékra tesszük).
  4. Ha a hús már félig puha, akkor elkezdjük elkészíteni a rizst! Először megmossuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk, ha kész felöntjük 650 ml vízzel, ételízesítővel ízesítjük (közepes lángon főzzük addig, amíg elkezd forrni).
  5. Eközben már a hús is megpuhult. A forrásban lévő rizst hozzáborítjuk a pörkölthöz, és összekeverjük.
  6. Addig főzzük, amíg a rizs puha nem lesz, ha még szükséges, öntünk hozzá egy kis vizet.
  7. Tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12087
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám receptjét egy kicsit felfrissítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek