r
Nosalty Logó

Rizses csirke István konyhájából

Juhász István
Rizses csirke István konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

554
Kalória
34.4g
Fehérje
54.7g
Szénhidrát
20.7g
Zsír
241.3g
Víz
210.4g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 554 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4433 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    241.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    697 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    591 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 554 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275.5 g

Zsír

  • Összesen
    166 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5383.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    3209 mg
  • Nátrium
    883 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    437.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1930.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8967 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    783 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2834 micro
  • Kolin:
    1101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8467 micro
  • α-karotin
    283 micro
  • β-karotin
    5574 micro
  • β-crypt
    531 micro
  • Likopin
    4731 micro
  • Lut-zea
    5022 micro
Összesen 4433 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    142 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

  1. Átnézzük, átmossuk a rizst, és a húsokat, a májat hideg vízbe áztatjuk. Megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk a zöldségeket.
  2. Olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, majd rádobjuk a fokhagymát, paprika-, paradicsom-, chilikockákat, majd puhára pároljuk az egészet (szükség esetén vízzel felöntjük, és többször megkeverjük). Ezt az alapot krémesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a húsokat, az apróra vágott petrezselyem felét, sózzuk, fűszerezzük, és addig főzzük, amíg zsírjára nem pirul, ekkor felöntjük vízzel, és majdnem teljesen puhára főzzük (kb. 50 perc).
  3. Utána hozzáadjuk a rizst, a csirkemájat, és öntünk még rá vizet, körülbelül 10-15 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt még 10 percig hagyjuk duzzadni a rizsszemeket.
  4. Forrón tálaljuk frissen aprított petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 80 p

Rizses csirke nálunk gyakran kerül terítékre, és többféle variációban szoktam elkészíteni, ez most egy magyaros változat (lecsós alapra készült).

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek