Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rigó Jancsi Iluska konyhájából

Rigó Jancsi Iluska konyhájából
Rigó Jancsi Iluska konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elsőnek férjem születésnapjára leptem őt meg Rigó Jancsival. Először azt hitte, vásároltam, hiszen olyan lett.

Ha valaki kevésnek gondolja a fehér habot a tetején, akkor bátran többet készítsen rá...

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A csokoládé bevonathoz

ajánlat

Születésnapra, névnapra, ballagásra, esküvőre kitűnő választás!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a 4 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, sütőport,kakaóport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Zsírozott, lisztezett  gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. Az étcsokoládét egy tálban gőz fölött felolvasztjuk, majd levéve hozzákeverjük a porcukorral és 2 tk habfixálóval habbá vert 4 dl tejszínt.
  6. A kihűlt piskótalapot két egyenlő részre vágjuk. Az egyiket a csokoládékrémmel egyenletes vastagon megkenjük, majd hűtőbe helyezzük.
  7. A tortabevonót az olajjal megolvasztjuk (gőz fölött), és a másik piskótalap tetejére simítjuk. Kis megkötés után vizes késsel kockára bevagdossuk a csokis lapot.
  8. 2 dl tejszínt a maradék 1 tk fixálóval felverjük, és a hűtőből elővett csokis krém tetejére simítjuk. Majd a kockára vágott lapokat szépen rápakoljuk.
  9. Hűtőbe tesszük, és mire ideérnek a vendégek, addigra tálalható lesz! Jó étvágyat!


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 39 523
elküldve: 45
receptkönyvben: 722
elkészítve: 12/32
Facebookon megjelent: 1

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
700 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Kakaós süti, Tejszínes krémes, Házi rigó Jancsi kocka

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Repezo
Repezo Sat, 2013-09-21 12:36

Megsütöttem! Nagyon finom és mutatós!
Köszönöm!

Sünivagyok
Sünivagyok Thu, 2013-02-21 22:56

Volna esetleg valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehet kiküszöbölni azt, hogy amikor a csokit a tejszínhabhoz adom ne csomósodjon...kissé az lett vagyis inkább mintha picit összeesett volna a tejszínhab...mit lehet tenni ebben az esetben? Amúgy nagyon finom lett, most újra el akarom készíteni, csak most nagyobb hangsúlyt kell fektessek az esztétikumra is... :)

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2013-02-22 17:32

Szerintem ne egyszerre tedd a tejszínhabhoz az olvasztott csokit,hanem részletekben,a habot pedig lágy mozdulatokkal keverd,hogy ne törjön össze.... :-)) Sok sikert!!

pirnyo
pirnyo Sat, 2012-12-15 12:17

Szia! Már többször készítettem, nagyon finom!!!!! Kislányom szülinapjára tortaformàban sütöttem, azt hitték cukrászdából van :) egyébként a recept tényleg tartalmazza a kakaóport, csak a 2. pontnál kimaradt a száraz anyagokból:) Még egyszer köszi a receptet !!!!!!

ageee
ageee Fri, 2012-12-14 08:56

Valóban ott van, nekem nem tűnt fel (pedig párszor átolvastam a receptet). A lényeg, hogy nélküle is kiváló volt! :)

ageee
ageee Mon, 2012-12-10 16:17

Bár azt nem tudom, hogy a képen a tészta miért kakaós, mikor a receptben nem szerepel kakaó, de ez csak részlet kérdés.

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2012-12-10 18:27

Örülök,hogy ízlett.Nézd meg jobban a leírást,ott van a kakaópor.... (már azt hittem, tényleg nem tüntettem fel....) :-))

ageee
ageee Mon, 2012-12-10 16:16

A hét végén megsütöttem és nagy sikere volt! Több krémet tettem bele a csokisból és a tejszínhabból is. Köszönöm a receptet!

kleróz
kleróz Sun, 2012-09-16 19:47

Ez gyönyörű! Biztos vagyok benne hogy nagyon finom is.
Receptkönyvben a helye :)

1782
tojás 4 db
cukor 27 dkg
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
finomliszt 27 dkg
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
habtejszín 6 dl
habfixáló 3 teáskanál
étcsokoládé 20 dkg
porcukor 5 dkg
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek