Nosalty Logó

Rigó Jancsi Iluska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Rigó Jancsi Iluska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokoládé bevonathoz

Összesen 1782 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokoládé bevonathoz

Összesen 7126 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokoládé bevonathoz

Összesen 357 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1772.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 1782 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    423.6 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7089.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1652 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    672 mg
  • Foszfor
    3015 mg
  • Nátrium
    1517 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    771.3 g
  • Cukor
    493 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2086 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2048 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 7126 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 357 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokoládé bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a 4 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, sütőport,kakaóport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. Az étcsokoládét egy tálban gőz fölött felolvasztjuk, majd levéve hozzákeverjük a porcukorral és 2 tk habfixálóval habbá vert 4 dl tejszínt.
  6. A kihűlt piskótalapot két egyenlő részre vágjuk. Az egyiket a csokoládékrémmel egyenletes vastagon megkenjük, majd hűtőbe helyezzük.
  7. A tortabevonót az olajjal megolvasztjuk (gőz fölött), és a másik piskótalap tetejére simítjuk. Kis megkötés után vizes késsel kockára bevagdossuk a csokis lapot.
  8. 2 dl tejszínt a maradék 1 tk fixálóval felverjük, és a hűtőből elővett csokis krém tetejére simítjuk. Majd a kockára vágott lapokat szépen rápakoljuk.
  9. Hűtőbe tesszük, és mire ideérnek a vendégek, addigra tálalható lesz! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 41309
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 16.

Ajánló

Születésnapra, névnapra, ballagásra, esküvőre kitűnő választás!

Receptkategóriák

Elsőnek férjem születésnapjára leptem őt meg Rigó Jancsival. Először azt hitte, vásároltam, hiszen olyan lett. Ha valaki kevésnek gondolja a fehér habot a tetején, akkor bátran többet készítsen rá...

Hozzászólások

kleróz

Ez gyönyör?! Biztos vagyok benne hogy nagyon finom is. Receptkönyvben a helye :)

Iluska

Köszi!Igen,valóban finom...:-))

Törölt felhasználó

A hét végén megsütöttem és nagy sikere volt! Több krémet tettem bele a csokisból és a tejszínhabból is. Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Bár azt nem tudom, hogy a képen a tészta miért kakaós, mikor a receptben nem szerepel kakaó, de ez csak részlet kérdés.

Iluska

Örülök,hogy ízlett.Nézd meg jobban a leírást,ott van a kakaópor.... (már azt hittem, tényleg nem tüntettem fel....) :-))

Törölt felhasználó

Valóban ott van, nekem nem t?nt fel (pedig párszor átolvastam a receptet). A lényeg, hogy nélküle is kiváló volt! :)

Törölt felhasználó

Szia! Már többször készítettem, nagyon finom!!!!! Kislányom szülinapjára tortaformàban sütöttem, azt hitték cukrászdából van :) egyébként a recept tényleg tartalmazza a kakaóport, csak a 2. pontnál kimaradt a száraz anyagokból:) Még egyszer köszi a receptet !!!!!!

Iluska

Ennek örülök,hogy ti is fincsinek gondoljátok!Szép napot! :-))

Gréti.Be.Happy

Ma készítettem el, isteni finom! Csak gratulálni tudok :) Köszönet érte! :)

Iluska

Nagyon szívesen,és köszönöm! :-))

Sünivagyok

Kb. mekkora tepsi szükséges?

Iluska

Én 24 cm x 35 cm-ben sütöttem.:-))

Sünivagyok

Volna esetleg valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehet kiküszöbölni azt, hogy amikor a csokit a tejszínhabhoz adom ne csomósodjon...kissé az lett vagyis inkább mintha picit összeesett volna a tejszínhab...mit lehet tenni ebben az esetben? Amúgy nagyon finom lett, most újra el akarom készíteni, csak most nagyobb hangsúlyt kell fektessek az esztétikumra is... :)

Iluska

Szerintem ne egyszerre tedd a tejszínhabhoz az olvasztott csokit,hanem részletekben,a habot pedig lágy mozdulatokkal keverd,hogy ne törjön össze.... :-)) Sok sikert!!

Törölt felhasználó

Megsütöttem! Nagyon finom és mutatós! Köszönöm!

Iluska

Köszi a visszajelzést!Örülök a sikerednek! :-))

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokoládé bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek