r
Nosalty Logó

Rigó Jancsi Iluska konyhájából

Iluska
Rigó Jancsi Iluska konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokoládé bevonathoz

1782
Kalória
21.4g
Fehérje
192.8g
Szénhidrát
105.9g
Zsír
167.2g
Víz
360.1g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
123.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokoládé bevonathoz

Összesen 1782 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokoládé bevonathoz

Összesen 7126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokoládé bevonathoz

Összesen 357 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1772.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    192.8 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    167.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 1782 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    423.6 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7089.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1652 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    672 mg
  • Foszfor
    3015 mg
  • Nátrium
    1517 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    771.3 g
  • Cukor
    493 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    668.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2086 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2048 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 7126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 357 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a 4 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, sütőport,kakaóport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. Az étcsokoládét egy tálban gőz fölött felolvasztjuk, majd levéve hozzákeverjük a porcukorral és 2 tk habfixálóval habbá vert 4 dl tejszínt.
  6. A kihűlt piskótalapot két egyenlő részre vágjuk. Az egyiket a csokoládékrémmel egyenletes vastagon megkenjük, majd hűtőbe helyezzük.
  7. A tortabevonót az olajjal megolvasztjuk (gőz fölött), és a másik piskótalap tetejére simítjuk. Kis megkötés után vizes késsel kockára bevagdossuk a csokis lapot.
  8. 2 dl tejszínt a maradék 1 tk fixálóval felverjük, és a hűtőből elővett csokis krém tetejére simítjuk. Majd a kockára vágott lapokat szépen rápakoljuk.
  9. Hűtőbe tesszük, és mire ideérnek a vendégek, addigra tálalható lesz! Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Elsőnek férjem születésnapjára leptem őt meg Rigó Jancsival. Először azt hitte, vásároltam, hiszen olyan lett. Ha valaki kevésnek gondolja a fehér habot a tetején, akkor bátran többet készítsen rá...

Nosalty stories

További receptek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek