Rigó Jancsi Iluska konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
68g cukor261 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g víz0 kcal
-
11 kcal
-
68g finomliszt246 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A krémhez
-
150g habtejszín438 kcal
-
5g habfixáló17 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
13g porcukor48 kcal
A csokoládé bevonathoz
-
25g tortabevonó137 kcal
-
53 kcal
Összesen
1782
Kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
270g cukor1045 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g víz0 kcal
-
46 kcal
-
270g finomliszt983 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
600g habtejszín1752 kcal
-
18g habfixáló67 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
50g porcukor194 kcal
A csokoládé bevonathoz
-
100g tortabevonó546 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
7126
Kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
11g tojás14 kcal
-
13.5g cukor52 kcal
-
4.3g napraforgó olaj38 kcal
-
5g víz0 kcal
-
2 kcal
-
13.5g finomliszt49 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
30g habtejszín88 kcal
-
0.9g habfixáló3 kcal
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
2.5g porcukor10 kcal
A csokoládé bevonathoz
-
5g tortabevonó27 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
Összesen
357
Kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 105.9 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1772.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 413 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 754 mg
-
Nátrium 379 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.8 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 167.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 521 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 512 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 281 micro
Összesen
1782
Kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.5 g
Zsír
-
Összesen 423.6 g
-
Telített zsírsav 201 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7089.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 1652 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 672 mg
-
Foszfor 3015 mg
-
Nátrium 1517 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 771.3 g
-
Cukor 493 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 668.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2086 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 297 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 704 mg
-
Retinol - A vitamin: 2048 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 460 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1126 micro
Összesen
7126
Kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
357
Kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
27 dkg cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
27 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
A krémhez
-
6 dl habtejszín
-
3 teáskanál habfixáló
-
20 dkg étcsokoládé
-
5 dkg porcukor
A csokoládé bevonathoz
-
10 dkg tortabevonó
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a 4 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
- A lisztet, sütőport,kakaóport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
- A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
- Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
- Az étcsokoládét egy tálban gőz fölött felolvasztjuk, majd levéve hozzákeverjük a porcukorral és 2 tk habfixálóval habbá vert 4 dl tejszínt.
- A kihűlt piskótalapot két egyenlő részre vágjuk. Az egyiket a csokoládékrémmel egyenletes vastagon megkenjük, majd hűtőbe helyezzük.
- A tortabevonót az olajjal megolvasztjuk (gőz fölött), és a másik piskótalap tetejére simítjuk. Kis megkötés után vizes késsel kockára bevagdossuk a csokis lapot.
- 2 dl tejszínt a maradék 1 tk fixálóval felverjük, és a hűtőből elővett csokis krém tetejére simítjuk. Majd a kockára vágott lapokat szépen rápakoljuk.
- Hűtőbe tesszük, és mire ideérnek a vendégek, addigra tálalható lesz! Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 370
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 41808
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 16.
Ajánló
Születésnapra, névnapra, ballagásra, esküvőre kitűnő választás!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Iluska
888 recept
Elsőnek férjem születésnapjára leptem őt meg Rigó Jancsival. Először azt hitte, vásároltam, hiszen olyan lett. Ha valaki kevésnek gondolja a fehér habot a tetején, akkor bátran többet készítsen rá...
Hozzászólások (10)
Ez gyönyör?! Biztos vagyok benne hogy nagyon finom is. Receptkönyvben a helye :)
Köszi!Igen,valóban finom...:-))
A hét végén megsütöttem és nagy sikere volt! Több krémet tettem bele a csokisból és a tejszínhabból is. Köszönöm a receptet!
Bár azt nem tudom, hogy a képen a tészta miért kakaós, mikor a receptben nem szerepel kakaó, de ez csak részlet kérdés.
Örülök,hogy ízlett.Nézd meg jobban a leírást,ott van a kakaópor.... (már azt hittem, tényleg nem tüntettem fel....) :-))
Valóban ott van, nekem nem t?nt fel (pedig párszor átolvastam a receptet). A lényeg, hogy nélküle is kiváló volt! :)
Szia! Már többször készítettem, nagyon finom!!!!! Kislányom szülinapjára tortaformàban sütöttem, azt hitték cukrászdából van :) egyébként a recept tényleg tartalmazza a kakaóport, csak a 2. pontnál kimaradt a száraz anyagokból:) Még egyszer köszi a receptet !!!!!!
Ennek örülök,hogy ti is fincsinek gondoljátok!Szép napot! :-))
Ma készítettem el, isteni finom! Csak gratulálni tudok :) Köszönet érte! :)
Nagyon szívesen,és köszönöm! :-))
Kb. mekkora tepsi szükséges?
Én 24 cm x 35 cm-ben sütöttem.:-))
Volna esetleg valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehet kiküszöbölni azt, hogy amikor a csokit a tejszínhabhoz adom ne csomósodjon...kissé az lett vagyis inkább mintha picit összeesett volna a tejszínhab...mit lehet tenni ebben az esetben? Amúgy nagyon finom lett, most újra el akarom készíteni, csak most nagyobb hangsúlyt kell fektessek az esztétikumra is... :)
Szerintem ne egyszerre tedd a tejszínhabhoz az olvasztott csokit,hanem részletekben,a habot pedig lágy mozdulatokkal keverd,hogy ne törjön össze.... :-)) Sok sikert!!
Megsütöttem! Nagyon finom és mutatós! Köszönöm!
Köszi a visszajelzést!Örülök a sikerednek! :-))