r
Nosalty Logó

Diós krémes helena konyhájából

helena26
Diós krémes helena konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A diókrémhez

A kakaókrémhez

A csokoládémázhoz

988
Kalória
15.4g
Fehérje
81.1g
Szénhidrát
69.9g
Zsír
45.4g
Víz
239.7g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
64.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A diókrémhez

A kakaókrémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 988 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A diókrémhez

A kakaókrémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 7879 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A diókrémhez

A kakaókrémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 988 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    559.1 g
  • Telített zsírsav
    216 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    183 g
  • Koleszterin
    1917 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5443.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    823 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1081 mg
  • Foszfor
    2697 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    649 g
  • Cukor
    515 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    362.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2601 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2555 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1812 micro
Összesen 7879 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 434 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egész tojásokat a cukorral habossá keverjük, majd hozzáadjuk a diót, kakaót és a lisztet.
  2. Papírral kibélelt tepsibe öntjük.
  3. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!
  4. A diós krémnél a diót pici forró tejjel leöntjük, amikor kihűl hozzáadjuk a többi anyagot, és elkeverjük.
  5. A kakaós krémnél a vajat és a porcukrot először fakanállal jól összedolgozzuk, majd elektromos habverővel habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, kakaót, végül a rumot és simára keverjük.
  6. A piskótára rásimítjuk a diós krémet, erre a jön a kakaós krém.
  7. A vajat felmelegítjük, hogy forró legyen, levesszük és hozzáadjuk a feltördelt csokoládédarabokat, addig keverjük, míg a csoki elolvad.
  8. Kihűlve rásimítjuk a süteményre. Csokoládé bevonat helyett reszelhetünk rá csokoládét, tejszínhabbal díszíthetjük!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x36

Ezt a süteményt sütötte az egyik barátnőm, kakaós piskótán diókrém volt és bevonva csokoládéval. Nagyon ízlett és mivel receptem nem volt, így készítettem egy klasszikus piskótát, a diót leforráztam, ahogy a többi recepteknék szokjuk, csak kevesebb tejjel, mivel rum is megy még bele, és híg ne legyen. De kibővítettem krémmel, mivel nálunk a krémes sütemények a kedvencek.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...