r
Nosalty Logó

Vaníliás szelet Piroska konyhájából

Csiki Piroska
Vaníliás szelet  Piroska konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

782
Kalória
12.2g
Fehérje
107.9g
Szénhidrát
33.2g
Zsír
21.7g
Víz
98.8g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
48.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 782 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 782 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    265.5 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3300.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1257 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    862.8 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    173.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 6252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszt közepébe tesszük a tojást, a cukorral elkavarjuk, hozzáadjuk az olajat, a langyos tejben felfuttatott szalalkálit, majd összegyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés lisztet. Könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk.
  2. A tésztát három részre osztjuk (a harmadik lehet kisebb), kettőből lapot sütünk, a harmadikat összegyúrjuk a 2 ek kakaóval és a 2 ek tejjel. 8 egyforma részre osztjuk, ceruza vastag rudakat sodrunk belőle, olyan hosszút, mint a lapok, majd ezeket is megsütjük.
  3. A pudingot elkészítjük, ha kihűlt, összedolgozzuk a porcukorral habosra kavart vajjal.
  4. A lapokat még melegen hosszában félbevágjuk, így 4 lapot kapunk. Ha kihűlt, az alsó lapot megkenjük krémmel, majd ráhelyezzük sorban a kakaós rudakat, belenyomjuk, hogy a krém ellepje. Jön a következő lap, újabb krémréteg, majd a rudak eltolódva. A harmadik sorban a rudak az első fölé kerülnek. Valójában a fotó szerint egyszerűbb elkészíteni, mint leírni. Bevonhatjuk csokoládémázzal, vagy megszórjuk porcukorral.
  5. Folpackkal letakarva hideg helyen tartjuk, amíg megpuhul.
  6. Érdemes előző nap elkészíteni. Igazából akkor finom, amikor a lapok megpuhulnak. Szeletelni is csak akkor lehet szépen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 45x26

Az eredeti recept szerint a süti két lapból áll. A kakaós rudakat olyan távolságra kell rakni, hogy szeleteléskor két pötty legyen egy szeleten. Ezért szemes tészta volt a neve. Én úgy gondoltam, mutatósabb így négy lappal, ezért vágtam félbe a lapokat. A 15 perc sütési idő 1 lapra értendő.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...