r
Nosalty Logó

Vaníliás szelet Piroska konyhájából

Csiki Piroska
Vaníliás szelet  Piroska konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

782
Kalória
12.2g
Fehérje
107.9g
Szénhidrátok
33.2g
Zsír
21.7g
Víz
98.8g
Koleszterin
2.7g
Rost
48.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 782 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 782 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    265.5 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3300.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1257 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    862.8 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    173.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 6252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszt közepébe tesszük a tojást, a cukorral elkavarjuk, hozzáadjuk az olajat, a langyos tejben felfuttatott szalalkálit, majd összegyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés lisztet. Könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk.
  2. A tésztát három részre osztjuk (a harmadik lehet kisebb), kettőből lapot sütünk, a harmadikat összegyúrjuk a 2 ek kakaóval és a 2 ek tejjel. 8 egyforma részre osztjuk, ceruza vastag rudakat sodrunk belőle, olyan hosszút, mint a lapok, majd ezeket is megsütjük.
  3. A pudingot elkészítjük, ha kihűlt, összedolgozzuk a porcukorral habosra kavart vajjal.
  4. A lapokat még melegen hosszában félbevágjuk, így 4 lapot kapunk. Ha kihűlt, az alsó lapot megkenjük krémmel, majd ráhelyezzük sorban a kakaós rudakat, belenyomjuk, hogy a krém ellepje. Jön a következő lap, újabb krémréteg, majd a rudak eltolódva. A harmadik sorban a rudak az első fölé kerülnek. Valójában a fotó szerint egyszerűbb elkészíteni, mint leírni. Bevonhatjuk csokoládémázzal, vagy megszórjuk porcukorral.
  5. Folpackkal letakarva hideg helyen tartjuk, amíg megpuhul.
  6. Érdemes előző nap elkészíteni. Igazából akkor finom, amikor a lapok megpuhulnak. Szeletelni is csak akkor lehet szépen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 45x26

Az eredeti recept szerint a süti két lapból áll. A kakaós rudakat olyan távolságra kell rakni, hogy szeleteléskor két pötty legyen egy szeleten. Ezért szemes tészta volt a neve. Én úgy gondoltam, mutatósabb így négy lappal, ezért vágtam félbe a lapokat. A 15 perc sütési idő 1 lapra értendő.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Slambuc

Alföldi pásztor étel. Fogyókúrázóknak nem ajánlom. Elkészítése nagyon munkaigényes, a rázogatós része kemény fizikai munka. Nőknek nem ajánlom. Ezt nálunk apósom készíti.

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...