Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlizselével átölelt vaníliakrém piskótaalagútban

Ribizlizselével átölelt vaníliakrém piskótaalagútban
Ribizlizselével átölelt vaníliakrém piskótaalagútban
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig jó érzés kimenni a kertbe, és a ribizlibokrokról csemegézni a finom szemeket...közben kitaláltam egy sütés nélküli desszertet, hamar a konyhában találtam magam, és megalkottam......és nagyon egyszerű volt!!!  :-))))

hozzávalók / 4 adag

ribizlizselé

vaníliakrém

továbbá

ajánlat

A pudingot is lehet édesítőszerrel készíteni.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

ribizlizselé

  1. A nyers ribizlit mosás, szárazás után (pár szemet félreteszünk) összeaprítjuk, majd szűrőkanálban átnyomjuk, hogy megszabaduljunk a magoktól.
  2. Gyenge tűzre tesszük, belekeverjük a keményítőt, és egyet forralunk rajta. Folyékony édesítőszerrel ízesítjük.

vaníliakrém

  1. A pudingport elkeverjük a cukorral, majd a tejjel simára keverjük, és tűzön állandó keverés mellett besűrítjük.
  2. Langyosan hozzáadjuk a vajat, amivel szintén simára keverjük. Az aromát a végén adjuk hozzá.

összeállítás

  1. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal. Hosszában lefektetünk 5-5-5 tejben megforgatott piskótát, így 3 sor lesz. A két végére egy kettétört piskótát teszünk.
  2. A ribizlizseléből kanállal vékonyan teszünk a piskótákra. Most jön a vaníliás krém, amiből hagyjunk a tetejére is keveset. Erre szintén ribizlizselé kerül. Végül 3-3-3 tejbe mártott piskótával lezárjuk. Ráhajtjuk a kilógó folpackot, és hűtőbe tesszük kicsit megkötni a krémet.
  3. Átfordítjuk egy tálcára, körbekenjük az őzgerincet a félretett vaníliakrémmel, kis zselét teszünk rá, és pár szem ribizlivel kirakjuk. Jó étvágyat!!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 969
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
775 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ribizlis süti,őzgerinces gyümölcsös süti,sütés nélküli,vaníliakrémes gyümölcsös süti,őzgerincben készített süti,vaníliakrémes süti,ribizlis krémes süti,krémes süti,

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

452
piros ribizli 25 dkg
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
édesítőszer 5 csepp
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 4 ek
tej 3 dl
vaj 6 dkg
vaníliaaroma 1 kávéskanál
babapiskóta 25 db
tej 1 dl