r
Nosalty Logó

Ribizlis - Rebarbarás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Ribizlis - Rebarbarás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 1020 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 6116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1498.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    190 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 1020 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.6 g

Zsír

  • Összesen
    273.7 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8990.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1781 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2644 mg
  • Nátrium
    3962 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    814.1 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    422 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    1075 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1858 micro
Összesen 6116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat a tejföl kivételével összegyúrjuk.
  2. Utoljára annyi tejfölt használunk, hogy a tészta összeálljon.
  3. Egyharmad részét felhasználásig hűtőbe tesszük.
  4. A tészta kétharmadát, zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk.
  5. 180 fokon kb. 15 percig, -fehéredésig - elősütjük.
  6. Ha kész, behintjük édes morzsával.
  7. Rászórjuk a megtisztított, megmosott ribizlit.
  8. Elosztjuk rajta az ugyancsak megtisztított, 1/2 cm-es darabokra vágott rebarbarát.
  9. Megszórjuk őrölt fahéjjal.
  10. A cukorral keményre vert tojáshabot elsímítjuk a tetején.
  11. A hűtőben pihenő tésztánkat, egyenletesen elszórva, ráreszeljük a hab tetejére.
  12. Így tesszük vissza a 180 fokos sütőbe, kb. 45 percre.
  13. Amikor szép rózsaszín a teteje, befejezzük a sütést.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3924
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 01.

Ajánló

A tészta alját érdemes elősütni, mert én megpróbáltam elősütés nélkül és sajnos az aljának a közepe egy kicsit nyers maradt. A rebarbara - ribizli arányt lehet tologatni, nekem ilyen mennyiség volt most a kertemben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ribizlis - Rebarbarás süti
Olaszné Anci 191 recept

Édesanyám mindig zsírral készítette az omlós tésztákat és nagyon finom volt. Így, most nosztalgiáztam egy kicsit, az én sütim is zsírral készült. Nem bántam meg, mert nagyon  finom, laza, könnyű tésztát kaptam. Az ötlet a habra és a tészta reszelésre, vagyis a tetejére, a romániai Alice -től ered. Köszönöm neki!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek