Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis - Rebarbarás süti

Ribizlis - Rebarbarás süti
Ribizlis - Rebarbarás süti
65 perc / előkészület: 50 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám mindig zsírral készítette az omlós tésztákat és nagyon finom volt.
Így, most nosztalgiáztam egy kicsit, az én sütim is zsírral készült. Nem bántam meg, mert nagyon  finom, laza, könnyű tésztát kaptam. Az ötlet a habra és a tészta reszelésre, vagyis a tetejére, a romániai Alice -től ered. Köszönöm neki!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

ajánlat

A tészta alját érdemes elősütni, mert én megpróbáltam elősütés nélkül és sajnos az aljának a közepe egy kicsit nyers maradt.
A rebarbara - ribizli arányt lehet tologatni, nekem ilyen mennyiség volt most a kertemben.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat a tejföl kivételével összegyúrjuk.
  2. Utoljára annyi tejfölt használunk, hogy a tészta összeálljon.
  3. Egyharmad részét felhasználásig hűtőbe tesszük.
  4. A tészta kétharmadát, zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk.
  5. 180 fokon kb. 15 percig, -fehéredésig - elősütjük.
  6. Ha kész, behintjük édes morzsával.
  7. Rászórjuk a megtisztított, megmosott ribizlit.
  8. Elosztjuk rajta az ugyancsak megtisztított, 1/2 cm-es darabokra vágott rebarbarát.
  9. Megszórjuk őrölt fahéjjal.
  10. A cukorral keményre vert tojáshabot elsímítjuk a tetején.
  11. A hűtőben pihenő tésztánkat, egyenletesen elszórva, ráreszeljük a hab tetejére.
  12. Így tesszük vissza a 180 fokos sütőbe, kb. 45 percre.
  13. Amikor szép rózsaszín a teteje, befejezzük a sütést.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x30 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 654
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlis süti, rebarbarás süti, gyümölcsös süti

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Wed, 2018-05-09 22:46

Kedves Anci!
Elkészítettem a sütit, de kissé felületesen olvastam el hozzá a receptet, mivel a sütési időt nagyon soknak tartom (összességében egy óra), igaz én a hab tetejére nem szántam reszelni tésztát, habbal már nem sütöm sokáig (más hasonló habos sütinél) a tésztát, így most sem tettem, 20-25 percig sütöttem és ez a rebarbarának kevés volt a megpuhuláshoz, kissé harapni-rágni kellett. Legközelebb ezt kiküszöbölendő inkább előre kissé megpárolom. A tészta valóban finom omlós, most kivételesen ezzel készítettem almás pitét is, amivel egy gond volt csupán, hogy vékonyra nem lehetett elnyújtani, mert szakadt, de így vastagabbra nyújtás után derelyevágóval készítve a csíkokat berácsoztam a tetejét. Az almát vékonyra szelve, lecukrozva tettem az alsó tészta rétegre (azt nem sütöttem elő) így 35 perc alatt készre sült. A ribizlis, rebarbarásnak is ugyanígy 40 max 45 perc sütés elegendő véleményem szerint.
üdvözlettel: Margó

sajti64
sajti64 Sun, 2014-05-25 14:27

nagyon fini lett,felvettem a családi repertoárba :)...köszi szépen!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2011-08-31 13:00

Hűű, ezt érdemes volt kikeresni! Nagyon-nagyon guszta...hmmm el is mesélem Mr Smith anyukájának! :))) Pusz: Mrs Smith

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-07-07 16:11

Kedves Marcsi !Örülök,hogy ízlett, bármilyen gyümölcs alkalmas. Én tegnap sárgabarackkal
készítettem el. Szerintem, nagyon finom volt. Szeretettel üdvözöllek : Olaszné Anci

Marcsirika
Marcsirika Thu, 2011-07-07 13:35

Kedves Anci!

Megcsináltam a sütidet, mennyei volt! Feltételezem, más gyümölccsel is elkészíthető?
Marcsi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2011-07-02 20:32

Kedves gubigabi !
Különösen jólesnek a kedves szavaid, az meg főleg, hogy megismered a receptjeimet.
Nagyra értékelem, ha valaki visszajelzést küld egy- egy recepttel kapcsolatban, igyekszem én is így tenni, mert tudom, hogy ez mennyire jó érzés, Csak egy fél éve vagyok jelen az oldalon, de olyan sok kedves embert ismertem meg és olyan sok jó recepttel gazdagodtam. Szerintem te is a családod házitündére vagy ! Sok szeretettel üdvözöllek,máskor is kíváncsian várom a véleményed: Anci

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Sat, 2011-07-02 14:48

Kedves Anci! Már a képről is felismertem a receptedet :-) Érdekes, hogy nem ismerjük egymást és valahol mégis nekem úgy tűnik, hiszen a szuper receptjeid mind elolvastam és most már ráismerek. Gratulálok szuper házitündér vagy! Nagyon guszta a fotód, persze a süti a lényeg, no de tálalás is fontos. Üdv. Gubigabi

1018
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
sertészsír 20 dkg
tojássárgája 5 db
1 teáskanál
cukor 15 dkg
tejföl 2 dl
piros ribizli 60 dkg
rebarbara 30 dkg
fahéj 1 ek
zsemlemorzsa 3 ek
tojásfehérje 5 db
cukor 15 dkg