r
Nosalty Logó

Gyümölcsös süti Zsanna konyhájából

Zsanna
Gyümölcsös süti Zsanna konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

375
Kalória
5.8g
Fehérje
46.4g
Szénhidrát
19g
Zsír
80.8g
Víz
96.5g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
20g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2994 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 375 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    151.7 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2021.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    371 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    646.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    330 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 2994 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott(esetleg meghámozott és apróra vágott - ez gyümölcsfüggő)gyümölcsöt (hogy ne eresszen túl sok levet) alaposan összekeverjük a keményítővel(ha nem elég édes, akkor egy kis barna cukorral is), és egy kivajazott hőálló tálba tesszük.
  2. A2tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  3. Összekeverjük a száraz alapanyagokat, és külön egy tálban összedolgozzuk a folyékony alapanyagokat is, végül lassan a száraz alapanyagokhoz adagoljuk és közben folyamatosan keverjük, míg teljesen homogén tésztát nem kapunk.
  4. A tésztához óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, majd a gyümölcs tetejére kanalazzuk (ízlés szerint szépen elegyengetjük, vagy éppen borzasan is hagyhatjuk).
  5. Aranyszínűre sütjük és még forrón porcukorral hintjük meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

A receptet egy kolléganőmtől kaptam. Mivel hamar elkészül (ezért nevezte a kolléganőm "hipp-hopp"-nak), nagyon egyszerű és jól variálható, ezért az "egy óra múlva felugranék" típusú váratlan vendégeknek ideális...

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek