r
Nosalty Logó

Rezi mákos

Ildi71
Rezi mákos
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A mákos tésztához

A diós tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A tetejére

2043
Kalória
32.8g
Fehérje
196.1g
Szénhidrátok
128.7g
Zsír
161.6g
Víz
252.4g
Koleszterin
11.1g
Rost
119.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A mákos tésztához

A diós tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2043 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A mákos tésztához

A diós tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A mákos tésztához

A diós tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2157.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.1 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    161.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    803 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 2043 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    131.1 g

Zsír

  • Összesen
    514.8 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8629.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    2698 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    808 mg
  • Foszfor
    2349 mg
  • Nátrium
    2549 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    784.5 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    646.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3214 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1792 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 8180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

A mákos tésztához

  1. A hozzávalókat a 3 féle tésztához külön-külön összedolgozzuk és egyesével megsütjük (előmelegített, közepesen meleg sütőben).
  2. A krémhez a tejet a búzadarával felforraljuk, azaz tejbedarát készítünk.
  3. A puha margarint a kétféle cukorral sima állagúra kikeverjük.
  4. Miután a tejbedara kihűlt, a vajas krémet hozzáadjuk és összedolgozzuk.
  5. A tésztalapokat a krémmel betöltjük (alulra kerül a diós tészta, középre a kakaós, felülre pedig a mákos).
  6. A süti tetejét csokimázzal bevonjuk: a darabokra tört csokit megolvasztjuk, majd belekeverjük a fele mennyiségű vajat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

A receptet a szakács kollégáimtól kértem el. Ők sütik ezt a mutatós és finom süteményt a szálloda vendégeinek és dolgozóinak nagy megelégedésére.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...