r
Nosalty Logó

Rezi mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildi71
Rezi mákos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A mákos tésztához

A diós tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2043 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A mákos tésztához

A diós tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8180 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A mákos tésztához

A diós tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 276 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2157.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.1 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    803 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 2043 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    131.1 g

Zsír

  • Összesen
    514.8 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8629.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    2698 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    808 mg
  • Foszfor
    2349 mg
  • Nátrium
    2549 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    784.5 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    646.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3214 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1792 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 8180 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

A mákos tésztához

A diós tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A mákos tésztához

  1. A hozzávalókat a 3 féle tésztához külön-külön összedolgozzuk és egyesével megsütjük (előmelegített, közepesen meleg sütőben).
  2. A krémhez a tejet a búzadarával felforraljuk, azaz tejbedarát készítünk.
  3. A puha margarint a kétféle cukorral sima állagúra kikeverjük.
  4. Miután a tejbedara kihűlt, a vajas krémet hozzáadjuk és összedolgozzuk.
  5. A tésztalapokat a krémmel betöltjük (alulra kerül a diós tészta, középre a kakaós, felülre pedig a mákos).
  6. A süti tetejét csokimázzal bevonjuk: a darabokra tört csokit megolvasztjuk, majd belekeverjük a fele mennyiségű vajat.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 69604
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 19.

Ajánló

Megjegyzés: 20 x 25 cm-es tepsiben sütöttem. A krémhez csak 5 dl tejet és 4 ek darát használtam. Így ugyan a tészták szép magasak lettek, de nagy adag nem jött ki belőle. Legközelebb egy mérettel nagyobb tepsiben sütöm és így a krém is vastagabb lesz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A receptet a szakács kollégáimtól kértem el. Ők sütik ezt a mutatós és finom süteményt a szálloda vendégeinek és dolgozóinak nagy megelégedésére.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a süti recepteket megfogom sütni ,nekem is sok receptem van de újjat szerettem volna sikerült ,örülök neki hétvégén kerti parti lesz ,és kipróbálom ,üdv Zsóka

Ildi71

kedves Zsóka! Bocsi, hogy késve reagálok. Gondolom azóta már meg is sütötted, és remélem jól sikerült!

Törölt felhasználó

A hétvégén megsütöttem. Nagy siker volt. Mindenkinek ízlett. Köszönöm, hogy közzé tetted!

Ildi71

Szívesen, örülök, hogy ízlett!

orsika05

ez a süti nálunk "csíkos szeletként" ismert :) mi is nagyon szeretjük!!!

varosik

Nagyon-nagy sikere volt a sütinek hétvégén, az én "nemsütis" családom az utolsó falatig megette, szinte vita volt érte, hogy kié az utolsó szelet!! :) Köszönet ezért a finom, könny? süti receptért!!

Ildi71

Kedves varosik! Köszönöm és örülök hogy ízlett a süti!

Törölt felhasználó

Koszonom a szuper receptet,en is kiprobaltam szilveszterre es pont igy sikerult,ahogy itt a kepen van,nagy sikere volt. Szerintem a krem mennyisege fel liter tejjel stimmel,legalabb is nekem,en ennyivel csinaltam es jo lett. A sutesi es elokeszitesi idot en megforditanam,25 perc elokeszulet es 45 perc sutes.

Ildi71

Örülök moszerke, hogy ízlett a süti. Ha legközelebb elkészítem, megfigyelem, hogy mennyi a sütési és el?készítési id? és akkor korrigálom.

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, már kétszer megsütöttem és a csodájára jártak!!Már ketten elkérték, úgyhogy családi kedvenc lett! Köszi még egyszer!. Edit

Ildi71

Kedves Edit, köszönöm:)

zsengice

Köszönöm a receptet!! Elkészítettem, nagyon finom és mutatós sütemény!!!

Cicmic

Kedves Ildi71! Vasárnap vendégeink lesznek, most keresgélek a receptek között. Ha szombaton megcsinálom a lapokat és be is töltöm, a h?t?ben másnapig megpuhul, vagy felesleges el?re dolgozni emiatt és elég másnap sütni, tölteni, akkor is puha lesz? Az ízek összeérésére gondoltam még, a puhulás mellett, tehát ha szombaton megcsinálom, vasárnapra még finomabb lesz? Szimpatikus recept, mert alig kell bele tojás, elég mutatós is, biztos finom is. Tepsim bels? mérete 25 X 38 cm, remélem jó lesz. 5 ek mák és dió hány dkg lehet? Nem mérted le sosem? Nálunk a zöldségesnél g-ra kell megmondani, hogy mennyit kérek, itthon meg nincs darálónk. Üdv, Cicmic

Ildi71

Szia! Mindenképpen szombaton készítsd el a sütit, mert egy éjszaka kell ahhoz, hogy a krém átjárja a tésztalapokat. Ha 25x38-as tepsiben sütöd, akkor a recept leírásban szerepl? mennyiségb?l csináld meg a krémet. Azt nem tudom mennyi deka lehet az 5 ev?k. dió/mák, de szerintem ha 25-30 dkg-t veszel bel?lük, biztos elég lesz. Drukkolok, hogy jól sikerüljön!

Cicmic

Szia! Ezt a választ csak most vettem észre, pénteken elkerülte a figyelmemet. Szombaton csináltam meg, de mi már szombat este megettük a széleit :-) Vasárnap pedig felvágtam az egészet, most estére már alig maradt bel?le, pedig csak 2 vendég volt. Az egyikük, miután megkóstolta, kb. 4-5 darabot rögtön fel is pakolt a tányérjára és ezt még megismételte. Tényleg nagyon finom és vasárnapra átjárta a krém. Ahányszor bementem a konyhába muszáj volt mindig egyet kicsempészni a h?t?b?l. Kinézetre is nagyon mutatós süti. Lemértem a mennyiségeket, mert az ev?kanál lehet púpozott is, én kb. félig púpozott ev?kanállal adagoltam, így a mák 23 g, a dió 26 g lett. Mivel 2 féle verzióban is láttam a mákos lap receptjét a neten (darált és nem darált mákkal is), végül darált mákot tettem bele, mert az 2 zacskóval is volt itthon. Most utólag már azt láttam, hogy a darált máktól nem emelkedett meg nagyon tészta, lehúzta. Ízre viszont már az els? kockánál éreztem a mák ízét. Legközelebb telán kipróbálom az egész szem? mákkal is, biztosan jó azzal is, a tészta szerintem jobban megemelkedik majd. Köszi, hogy közzétetted a receptet, különleges süti, családi recepttárba mentem. :-)

Cicmic

Szió! A kisült tésztában nem lesz kemény az egész szem? mák? Nem ropog a fogak alatt? Miért kell bele egész szem? mák? Az összes többi oldalon darált mákkal írták ezt a receptet, de még ott is, ahol erre a nosalty receptre hivatkoztak. Most ebben kicsit tanácstalan vagyok. Üdv, Cicmic

Ildi71

Kedves Cicmic! Azt nem tudom, miért egész szem? mákot kell a sütibe tenni, de ez eddig senkit nem zavart az ismer?seim körében. Pedig jópáran megsütötték, s?t ahol dolgozom szállodában, a vendégeknek is gyakran készítik. És nem lehet érezni a fogak alatt a mákot.

Cicmic

Kedves Ildi71! Ok, értem. Szombaton kipróbálom. Cicmic

siccca

Kedves Ildi71! Megsütöttem, el?ször tegnap , kicsit változtattam rajta mivel diétázom, ezért update 1-es módszerrel. Nem grízes töltelékkel hanem pudinggal töltve.Mennyei lett .Ma ismét megsütöttem, csak más íz? pudinggal, imádjuk!!!Az egész család!! .......:) Köszönöm a receptet Évi

Ildi71

Kedves Évi! Igazán örülök, hogy ízlik, pláne úgyis, hogy kicsit megreformáltad a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves ildi71! Köszönöm a receptet, elkészítettem ma, és nagyon-nagyon jól néz ki. Még nem kóstoltam, holnap viszem barátoknak, remélem ízleni fog Nekik! :)

Ildi71

Kedves Kassziterit! Február már nagyon rég volt. Csak reménykedem, hogy jól sikerült a süti és ízlett mindenkinek! Üdvözlettel Ildi

Éva-Anyóca

Most találtam, tetszik, mentettem.:) Én a nem darált mákot is darálom, édesanyám miatt, mivel nem ehet ilyen apró magvas dolgokat, de gyümölcsnél is így van : eper,málna,ribizli...sajnos, de megoldási lehet?séget találok, és ? is talál.:) A dióra a lányom érzékeny, allergiás, úgyhogy a helyett mandula lesz benne, legalábbis remélem, megoldható lesz így is ez a finomnak ígérkez? süti.:) Köszönöm. Éva-Anyóca

Ildi71

Kedves gregoreva! Szerintem bátran próbáld ki mandulával, lehet hogy még finomabb is, mint az eredeti recept alapján készült változat. Kiváncsi vagyok hogy sikerült :) Üdvözöl Ildi

Éva-Anyóca

Kedves Ildi! Remélem, sikerül, majd megírom, nem sokára alkalom lesz, amiért el fogom készíteni. :) Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca ( Éva )

Hozzávalók

A mákos tésztához

A diós tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek